27 Αυγούστου 2015

Για ποιον ακριβώς λόγο είπαμε ότι θα γίνουν εκλογές;

Του Άγη Βερούτη

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε πως θα κάνει εκλογές, 7 μήνες μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με άνω του 36%, μετά από την επικράτηση του 62% του #ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που εκείνος στήριξε.
Η συμφωνία που έφερε στη βουλή για το Τρίτο Μνημόνιο έλαβε στήριξη από 255 βουλευτές, την μεγαλύτερη που έλαβε ποτέ νόμος. Ever.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεσμεύτηκε, στο όνομα του συμφέροντος της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να στηρίξει την κυβέρνηση του Τσίπρα ώσπου να ολοκληρώσει το νομοθετικό έργο της Συμφωνίας με τους Εταίρους.

Γίνονται οι εκλογές για να αναπληρωθούν οι 20-40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριζαν την κυβέρνηση; Μα, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπλήρωναν αυτή την απώλεια με το παραπάνω και χωρίς απαιτήσεις συμμετοχής στην κυβέρνηση!

Γίνονται οι εκλογές για να αντικατασταθεί η εχθρική προς εκείνον Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, που επέλεξε ο Πρωθυπουργός και τώρα θα ήθελε να αντικαταστήσει; Μα, αφού με την στήριξη της αντιπολίτευσης μπορεί να την αλλάξει όποτε θέλει, εντός λίγων ημερών, η δικαιολογία αυτή δεν στέκει!

Γίνονται οι εκλογές για να αντικαταστήσει τους αποστάτες εντός της κυβερνήσεως και του κρατικού μηχανισμού; Μα, αφού αυτό ήδη το έχει κάνει!

Γίνονται οι εκλογές για να μην προλάβουν οι αποστάτες να οργανωθούν σε κόμμα; Δεν ξέρω πόσο μακριά είναι από αυτό έτσι κι αλλιώς.

Παρ' όλα αυτά, η Πρώτη φορά αριστερά, σε 7 μήνες:

- έκλεισε τις τράπεζες

- μπλοκάρισε κατά 85% τις εισαγωγές στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στις εταιρίες εισαγωγών στην ανεργία

- έχασε €40 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης του ΤΧΣ

- σταμάτησε την ανάπτυξη του 2% με 2,9% και το γύρισε σε ύφεση -4% με -7,5%

- έχασε τη δεδηλωμένη

- πλημμύρισε τη χώρα με λαθρομετανάστες, με αύξησή τους κατά 650% με την πρόθεση για τα "Ανοικτά Σύνορα”

- αύξησε την ανεργία εκεί που έπεφτε (λόγω τουρισμού), με μεγάλη πιθανότητα να καθίσει η μπίλια πάνω από 40% όταν ολοκληρωθούν οι επιπτώσεις των capital controls

- κατέστρεψε την κεφαλαιοποίηση ολοκλήρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών με εξαίρεση 4-5 εταιρείες

- έδιωξε τις μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό και μετά έδιωξε και τις μεσαίες στα Βαλκάνια

- έβαλε λουκέτο στις μισές μικρές επιχειρήσεις που είχαν επιβιώσει

- έκανε ΥΠΟΙΚ έναν εναλλακτικό οικονομολόγο που στόχο είχε να μας πάει στη Δραχμή, και γελάγανε μαζί μας τα πόμολα από τις πόρτες, ενώ ο συγκεκριμένος προσέλαβε Κορεάτη σύμβουλο χωρίς πτυχίο, με μισθό 125.000 ευρώ το μήνα, με προφορικό συμβόλαιο, και εκτός @διαύγειας

- έκανε την Ελλάδα διεθνές ρεντίκολο

- έγινε η ίδια η κυβέρνηση των Ελλήνων διεθνές ρεντίκολο

- εκεί που ξεμπερδεύαμε με τα μνημόνια μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο που είναι επαχθέστερο των δυο προηγούμενων

- έδωσε παγκόσμιο ρεσιτάλ ανικανότητος

- δίδαξε στο Λαό ότι Αξιοπρέπεια = λέγω κουταμάρες και μετά σκύβω "στα 4” [κατά τον συναρχηγό της συμπολίτευσης], και χειρότερα

- έκανε δημοψήφισμα που τσάκισε την οικονομία στη σπονδυλική στήλη, στο οποίο υποστήριξε το ΟΧΙ, βγήκε το ΟΧΙ με 62%, αλλά εφάρμοσε το ΝΑΙ

- ξαναπροσέλαβε τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ για καθαρισμό που κάνουν ιδιωτικές εταιρείες

- ξανακάνει εκλογές για να δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα στέλνοντας την ανεργία πάνω από 40%, ώστε να μην έχει έσοδα το κράτος ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις

- συμμάχησε με την Ακροδεξιά για να τα κάνει όλα αυτά, ως δήθεν Αντιμνημονιακοί, οι οποίοι όμως μαζί διαπραγματεύτηκαν και εγκατέστησαν Τρίτο Μνημόνιο!

- αφαίμαξε 17 δισεκατομμύρια (!!!) ρευστότητας πληρώνοντας μακροπρόθεσμα δάνεια που κανονικά ανακυκλώνονται, καθυστερώντας την συμφωνία που θα τα διευθετούσε!

- αύξησε την ανεργία πιθανόν ως και κατά 50%, από το 26% του Νοεμβρίου στο 40% μετά τα capital controls (έρχεται ο Οκτώβρης)!

- κατεδάφισε τις μικροσυντάξεις των 80χρονων αγροτών διατηρώντας τις μεγαλοσυντάξεις των 50χρονων "κολλητών" των ΔΕΚΟ!

- άδειασε όλα τα κρατικά ταμεία μέχρι τελευταίο σέντσι!

- διατήρησε ανέπαφο τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, ενώ το ΣτΕ έχει βγάλει απόφαση μείωσής του από το Νοέμβριο του 2014, και που ο Σαμαράς είχε δεσμευτεί να μειώσει στο 70% για το 2015

- διασφάλισε την φορολογική εξόντωση των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που απέμειναν

- διαφύλαξε ευλαβικά όλα τα καρτέλ και τα κυκλώματα λαθρεμπορίου από άρθρα του Τρίτου Μνημονίου

- εκβίασε όλα τα ΜΜΕ με απειλή κλεισίματος αν δεν έχουν 8 εκατομμύρια να δώσουν, ουσιαστικά πριμοδοτώντας τους διαπλεκόμενους με λεφτά στην άκρη από προηγούμενες "δουλίτσες”

- πάει πρόσω ολοταχώς για Κουβανοποίηση της οικονομίας, ταχύτερα από ότι το έκανε και ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο!

Σοβαρά τώρα, πιστεύει κανείς ότι το 36% θα παραμείνει, με την φυγή μάλιστα των άσχετων και ιδεοληπτικών, δηλαδή του 1/3 του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν βγάλει 20% θα είναι θαύμα!

Το 12% φεύγει προς ΛΑΕ και κόμμα Κωνσταντοπούλου, ενώ απώλεια άλλου 4%-8% θα είναι η επιστροφή στις πραγματικές τους πολιτικές ρίζες, εκείνων που εξαπατήθηκαν ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα έδινε 13η σύνταξη, και άλλα ανεδαφικά του Προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Αυτές οι εκλογές είναι η Επεισοδιακή Απόδραση του ΣΥΡΙΖΑ από την πραγματικότητα της διακυβέρνησης της χώρας, για όποιον δεν το έχει καταλάβει από τα παραπάνω...

*O Άγης Βερούτης θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε τον στο twitter: @Agissilaos

agissilaos@gmail.com