21 Αυγούστου 2015

Εκθέτει πολιτικά τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης-Παρέλαβε την εντολή-Συνεδριάζουν τα όργανα της ΝΔ

Θα εξαντλήσει τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ν.Δ

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 10:00 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.
«Οι εκλογές δεν βοηθούν τη χώρα. Εξετάζω το ενδεχόμενο αν εξυπηρετούν σκοπιμότητες, πολιτικές διαπλοκές, αλλά δεν είναι της παρούσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκθέτει πολιτικά τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης
Της Έλλης Τριανταφύλλου

Κορυφώνει από σήμερα και μέχρι το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βαγγ. Μεϊμαράκης τις επαφές με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέτρεψε τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή της παραίτησης της κυβέρνησης χθες το βράδυ ότι θα λάβει τη διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Ο κ Μεϊμαράκης έλαβε τη σχετική εντολή από την προεδρία της Δημοκρατίας με …ασυνήθιστο τρόπο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07 χθες, και απάντησε άμεσα στον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλή. Θα μεταβεί, ωστόσο, στις 10 σήμερα το πρωί στην προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να λάβει την εντολή και επισήμως.

Κεντρικός στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να εκθέσει πολιτικά τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να αναδείξει την αποκλειστική του ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, την τρίτη εντός οκτώ μηνών σε συνθήκες παράλυσης της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ως «μνημονιακό που έχει χάσει την αριστερή του ταυτότητα, ψευτράκο, λαϊκιστή, τυχοδιώκτη, τακτικιστή, αλαζόνα, δικτάτορα, πονηρούλη που έχει έλλειμμα
δημοκρατίας, κ.α.).

Το κεντρικό σύνθημα της ΝΔ θα είναι ότι ο κ. Τσίπρας παραδίδει τα όπλα και «δραπετεύει από τα προβλήματα και το φάντασμα Λαφαζάνη».

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης, καθώς θεωρούν ότι η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδράσει και αυτό θα φανεί στις πρώτες δημοσκοπήσεις. Ήδη, συγκροτήθηκε εκλογική επιτροπή και τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν από εβδομάδα, ενώ οι νυν βουλευτές θα είναι στην ίδια θέση, όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος του κόμματος.

paraskhnio.gr

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεδριάζει από κοινού, σήμερα 21 Αυγούστου και ώρα 15:30, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, σε διευρυμένη σύνθεση και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.