21 Αυγούστου 2015

ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! Ανούσιες πρωτοβουλίες Μεϊμαράκη για την αποφυγή των εκλογών-Συνάντηση με Ζωή Κω/λου-Οχι από Σταύρακα που θέλει εκλογές

Κάτι σαν ποδοσφαιριστής που πέφτει κάτω και κάνει τον τραυματία για να κερδίσει χρόνο... Βαγγέλη να θυμίσω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η κερκίδα γελάει και αποδοκιμάζει

Ανούσιες οι πρωτοβουλίες Μεϊμαράκη που το μόνο που κάνουν είναι να χάνουμε κι άλλο χρόνο και να βουλιάζουμε ακόμα πιο πολύ. Τα πράγματα είναι απλά 130 βουλευτές ΤσιπροΚαμμένοι + 25 Λαφαζάνης + 30 Κομμούνια και Ναζί... περισσεύουν 110-120 που δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση... Εκτός αν ο Μεϊμαράκης πιστεύει σοβαρά ότι οι εναπομείναντες ΣΥΡΙΖΑίοι θα ρίξουν τον Τσίπρα και θα πάνε με Δραγασάκη Πρωθυπουργό όπως έκαναν στον ΓΑΠ οι ΠΑΣΟΚοι... σοβαροί ναμαστε: Οι ΠΑΣΟΚοι το έκαναν γιατί έβλεπαν να έρχεται ξύλο, ενώ τώρα οι εναπομείναντες ΣΥΡΙΖΑίοι βλέπουν εξουσία για 4 χρόνια αφού τα γίδια θα τους ξαναψηφίσουν

Άστο Βαγγέλη μην το παιδεύεις, πάμε σε εκλογές μια ώρα αρχύτερα και προσπάθησε να πείσεις τον κόσμο ότι έχει να κάνει με έναν γελοίο που θα τον καταστρέψει. Προσπάθησε να του θυμίσεις που ήταν πέρσι και που είναι φέτος μπας και βγει απ'τον λήθαργο

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, λίγη ώρα αφότου έλαβε την διερευνητική εντολή.

«Θα επισκεφθώ την πρόεδρο της Βουλής ώστε να τη ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων και να την παροτρύνω να κάνει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων. Να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μία σοβαρή λύση ώστε να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η εκλογική διαδικασία η οποία κατά τη γνώμη μου δεν βοηθάει σε τίποτε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ανεξάρτητα από το τι μας χωρίζει οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η πρόεδρος της Βουλής ως τρίτος πολιτειακός παράγοντας οφείλει να έχει άποψη.

«Μπορούμε και να συζητάμε, μπορούμε να πετύχουμε και τη μεγάλη εθνική συνεννόηση», συνέχισε ενώ ερωτηθείς εάν θα εξαντλήσει τις τρεις ημέρες στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής απάντησε «μπορεί ναι, μπορεί και όχι».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφρασθούν δημοσίως. «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», επανέλαβε.

Είπε ακόμη πως στις προθέσεις του είναι να καλέσει τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν θέτει ζήτημα προσώπων. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για το πρόσωπο του Γ. Δραγασάκη είπε:

«Ο κ. Δραγασάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να τον εμπιστευθεί η πλειοψηφία της Βουλής και της κοινωνίας».

Πρόσθεσε τέλος ότι «δεν πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση ότι είναι υπηρεσιακή από χθες». «Είναι στο μικροσκόπιο όλων μας και να προσέξει πάρα πολύ», κατέληξε.

Συνάντηση Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου 

Την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ που παρέλαβε το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης  από την παρούσα Βουλή ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής «Ήλθα στην πρόεδρο της βουλής ως τρίτου πολιτειακού παράγοντα» και συνέχισε: «η κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά τη γνώμη της προέδρου».

«Θα προτρέψω τους αρχηγούς των κομμάτων  να συναντηθούν και μαζί σας για να  βρεθεί ένας κοινός τόπος. Η πρόεδρος της βουλής έχει τέτοια δικαιώματα. Όλοι οι πρόεδροι έχουμε συμβάλει, σιωπηρά, στο να εκτονωθούν καταστάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Από την άλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Δεν υπήρξε θεσμική διαδικασία από τους δύο άλλους πολιτειακούς άρχοντες. Οι διαδικασίες δεν μπορεί να δρομολογούνται εις βάρος και ερήμην των βουλευτών. Εγώ θα καταβάλω την μέγιστη προσπάθεια να διαφυλαχθεί το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος».


Θεοδωράκης: Η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές και άδεια ταμεία - Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε διάθεση να λύσει κανένα πρόβλημα, μόνο να διορίζει και να αφήνει τον χρόνο να περνάει - Η σιωπηλή Ελλάδα δεν θέλει η χώρα να κυβερνιέται από άεργους, συγγενείς και φίλους πολιτικών αρχηγών

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές διαλυμένη καθώς η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές και άδεια ταμεία εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.



Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του αφού όπως είπε μπορούσε να κυβερνήσει από τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν την ανοχή τους.

Κατά τον κ. Θεοδωράκη οι εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν με εναν νεο εκλογικό νομό, με μικρότερες περιφέρειες και χωρίς το μπόνους το 50 εδρών.

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν αλλά με σεβασμό στο Σύνταγμα» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με το τι θα κάνει το Ποτάμι τη διερευνητική εντολή ανέφερε ότι το Σύνταγμα είναι σεβαστό και θα πρέπει όταν παίρνει ένα κόμμα εντολή να προσπαθήσει να την εξαντλήσει.

Όσον αφορά το Ποτάμι τόνισε ότι θα γίνει εκφραστής της σιωπηλής Ελλάδας που δεν θέλει να βλέπει να κυβερνιέται από άεργους ή συγγενείς και φύλους πολιτικών αρχηγών.

Τάχθηκε υπερ των κυβερνήσεων συνεργασίας λέγοντας ότι η χώρα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα που δεν αντέχει ένα μόνο κόμμα.

«Ο λαός έχει καταλάβει ότι τα ψέματα και οι υποσχέσεις που ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι πολλά» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης οριοθετόντας ότι «στόχος μας είναι το Ποτάμι να καθορίσει την επόμενη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση λογικής με ευρωπαϊκό προσανατολισμό με ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν».

«Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να λύσει κανένα πρόβλημα. Η διάθεσή της ήταν να περνάει ο χρόνος να διορίζει παιδιά και να λύνει η κοινωνία τα προβλήματα. Αυτό δεν είναι πολιτική».