05 Αυγούστου 2015

Σκοτεινά παιχνίδια με «φιλικές» προσλήψεις και πολυθεσίτες στην Επιτροπή Παιγνίων

Χωρίς τέλος οι περίεργες προσλήψεις στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων κ. Αντώνης Στεργιώτης – από τις προσωπικές επιλογές του Γιάνη Βαρουφάκη – μετά την τοποθέτηση του δικηγόρου κ. Δ. Παναγέα στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, έχει προχωρήσει και σε άλλες προσλήψεις! Μάλιστα οι κινήσεις αυτές εγείρουν σοβαρότατο ζήτημα ηθικής τάξης!

Και το μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων κ. Σοφοκλής Αλιφιεράκης, βρίσκεται σε αντιδικία με τον ΟΠΑΠ, καθώς άσκησε αγωγή κατά της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2010 ζητώντας να του επιδικαστεί ποσό άνω των 600.000 ευρώ. Ο κ. Αλιφιεράκης εργάζονταν στον ΟΠΑΠ την περίοδο 2007-2010. Μάλιστα, στον κ. Αλιφιεράκη πρόσφατα, επιδικάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό – εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – χρήματα που αφορούν σε αποζημίωση του από τον Οργανισμό.

Ο πολυθεσίτης κ. Αναστασιος Πατώκος

Αλλά η υπόθεση έχει και συνέχεια… Ακόμη μια προσωπική επιλογή του κ. Στεργιώτη στη στελέχωση της ΕΕΕΠ που δημιουργεί επίσης πολλά ερωτηματικά είναι και αυτή του κ. Αναστάσιου Πατώκου (φωτογραφία).

Ο κ. Πατώκος, μέχρι πρότινος σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και διορισμένος σε τρία Δ.Σ. δημόσιων φορέων (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) εκτελεί ακόμα εντολές του εντολοδόχου του παρά την ελεγχόμενη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων που εισηγείται.

Ο κ. Πατώκος, μετά τη συμμετοχή του στην περίεργη πρόσληψη Παναγέα στην επιτροπή της ΕΕΕΠ που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, εμπλέκεται και σε άλλες αποφάσεις του Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που άπτονται θεμάτων διοικητικής φύσεως, έωλων ιεραρχικών τοποθετήσεων και διώξεων υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δημήτρης Παναγέας – προσωπικός φίλος του Α. Στεργιώτη και συνεργάτης του στο Καζίνο Λουτρακίου κατά το παρελθόν – διορίστηκε ελεγκτής του ΟΠΑΠ παρά το γεγονός πως  έχει κάνει αγωγή στον Οργανσιμό διεκδικώντας το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικού συμβούλου!

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Πως είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα πρόσωπα να είναι αμερόληπτα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους;

http://www.paraskhnio.gr/skoteina-paixnidia-me-filikes-pros/