05 Αυγούστου 2015

Στο στόχαστρο της ΝΔ… η («δήθεν») κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει από σήμερα κιόλας η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σε κοινωνικούς τομείς, ένα πεδίο που ειδικά οι επιτελείς της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρούν ότι είναι το συγκριτικό τους («αριστερό» ή αν θέλετε «πατριωτικό») πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, στην Συγγρού εξετάζεται αν και κατά πόσο εφαρμόζεται κανονικά το πρόγραμμα της «Ανθρωπιστικής Κρίσης», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δαπανά υπέρογκα κονδύλια για να το διαφημίζει στα τηλεοπτικά κανάλια -που όμως η ίδια καταγγέλλει ως διαπλεκόμενα-, επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσει σχέσεις «φιλίας» και εξάρτησης μαζί τους, αλλά και «ψευδείς» εντυπώσεις «ευαισθητοποιημένης» κοινωνικής πολιτικής στην κοινή γνώμη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το paraskhnio.gr, η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να καταγγείλει ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ούτε η παροχή των δωρεάν 600 κιλοβατώρων  ανά διμηνία, ούτε η επιδότηση ενοικίου, καθώς και η πίστωση των καρτών «Αλληλεγγύης» για τον μήνα Αύγουστο, ποσά τα οποία θα έπρεπε να έχουν πιστωθεί στις (ειδικές) κάρτες των δικαιούχων από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα (Δευτέρα 3/8), όπως ρητώς ορίζουν ο νόμος και η σχετική υπουργική απόφαση!

Κι ενώ ήδη οφείλονται τα αναδρομικά ποσά πίστωσης που αφορούν στο διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2015, αφού έχει καταβληθεί μόνο ο μήνας Ιούλιος, κι αυτός μετά από ετεροχρονισμένη πίστωση για τη σίτιση των δικαιούχων.

Ο τομέας κοινωνικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πρόκειται να «σηκώσει» το θέμα και τους τόνους τις αμέσως επόμενες ημέρες, αν όχι και ώρες, καθώς θεωρεί ότι οι «δήθεν ωφελούμενοι» εμπαίζονται, οι δε υπόλοιποι Έλληνες ψηφοφόροι παραπλανούνται απ’ την «δήθεν κοινωνική ευαισθησία» που έχουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι -όπως υποστηρίζει η Συγγρού- προτάσσουν το «λαϊκισμό» και τα εσωκομματικά τους «μαχαιρώματα»…

Στο στόχαστρο επίσης θα βρεθεί και ο ΟΓΑ, καθώς τα οικογενειακά επιδόματα (β’ δόση) που θα καταβληθούν στους δικαιούχους, την Παρασκευή 7 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, δεν θα περιλαμβάνει αυτούς που εμπρόθεσμα έχουν υποβάλει δήλωση Ε1 και Α21 απ’ τις 27/6 έως και τις 30/6, όπως κανονικά θα έπρεπε, αφού θα πιστωθούν μόνο οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων  έχουν κάνει δήλωση μέχρι τις 26 Ιουνίου!

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, συνοδευόμενος και απ’ τον τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βασίλη Οικονόμου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη ΓΣΕΕ. Πάντα οι συζητήσεις αυτές με τα τριτοβάθμια όργανα και ιδιαίτερα με τη ΓΣΕΕ σου δίνουν πάρα πολλές προτάσεις, εμπλουτίζεις τις απόψεις σου.

Βεβαίως, δεν υιοθετούμε τα πάντα. Αλλά τα αξιολογούμε και τα συνθέτουμε, μαζί με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση και τασσόμεθα σε άλλα υπέρ και σε άλλα όχι.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο του λαϊκισμού.

Δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές.

Γι’ αυτό ακριβώς θα συμβάλει με τις δικές τις δυνάμεις, ώστε να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση, μια συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες, για να μπορέσουμε να περάσουμε το δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο.

Πρέπει να συνεννοηθούμε για να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, με επιχειρήματα ουσιαστικά, τα οποία θα μπορούμε να θέσουμε στους εταίρους μας και τα οποία θα προσπαθήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να τα κατανοήσουν, ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις, για τα επόμενα χρόνια».

Και, καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης, υπογράμμισε ό,τι «βεβαίως, η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Περιμένουμε ακόμη τη συμφωνία -την οποία ο κ. Πρωθυπουργός από το δημοψήφισμα μας έλεγε ότι θα φέρει σε 48 ώρες, τώρα μας λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου- ώστε να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην Ευρώπη».

Του ΠΑΡΙ ΚΟΥΡΤΖΙΔΗ
paraskhnio.gr