10 Αυγούστου 2015

ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΔΙΑ! ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες "δουλεύουν" τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη αλλά τα ξύνουν και γιαυτό η παραγωγικότητά τους είναι στα τάρταρα

Ξαναλέμε για τα γίδια: Οι πολλές ώρες "εργασίας" στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα του υψηλού ποσοστού αυτοαπασχόλησης σε περίπτερα, ψιλικατζίδιακα, μαγαζάκια και παραμαγαζάκια (ο καθένας ανοίγει μια τρύπα) στα οποία ο ιδιοκτήτης κάθεται 14-15-16 ώρες επί 6 μέρες τη βδομάδα, χτυπώντας μύγες και μη παράγοντας τίποτα. Γιαυτό δεν έχει σημασία το πόσες ώρες εργάζεσαι αφού μπορεί να "εργάζεσαι" 15 ώρες και να τα ξύνεις. Ο δείκτης που δείχνει τι παίζει είναι η παραγωγικότητα και όχι οι παπαριές των ηλιθίων "ο Έλληνας δουλεύει τις περισσότερες ώρες στον κόσμο"!!! Γκεκε;

Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη, με τους Ρώσους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ)

Βάσει παραγωγικότητας ωστόσο...
που μετριέται από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανά ώρα εργασίας, η Ρωσία είναι τελευταία με 25,9, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε δυσχερή θέση στο 36,2, πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 50, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Όπως το χρέος, η χαμηλή παραγωγικότητα μπορεί να καταστρέψει μία οικονομία. Μαζί με τις επενδύσεις που μειώνονται και τα αδύναμα δημογραφικά στοιχεία, αποτελεί έναν από τους τρεις διαρθρωτικούς περιορισμούς που αφήνουν μια συρρικνούμενη οικονομία να «χωλαίνει», σύμφωνα με την Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας, εξηγεί το Bloomberg.