11 Αυγούστου 2015

Το τελευταίο πραξικόπημα...

Του Γιώργου Κράλογλου

Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις για το νέο πραξικόπημα στην ιδιωτική παιδεία αλλά δεν κατανοώ τον αιφνιδιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει από κυβερνήσεις και πολιτικές. Ξέρει μόνο από διχασμό και πραξικοπήματα. Έστησε ένα μόνιμο σκηνικό εχθρών-δανειστών και άρχισε τα πραξικοπήματα. Τελευταίο δε πραξικόπημα θα είναι η έξοδος από την Ευρώπη με επιστροφή στην δραχμή.
Από την στιγμή που κατάφεραν να περάσουν στον λαό, ως ιδεολοψία, ότι το κατεστημένο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού επέλεξε τους Έλληνες... (ειδικά τους Έλληνες) για να εφαρμόσει την καταπιεστική καπιταλιστική του τακτική τα πάντα είναι "ευλογημένα" για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή απέναντί μας έχουμε μέγα εχθρό... θα τον καταπολεμήσουμε με πραξικοπήματα στο όνομα της "επανάστασης" για πρώτη φορά αριστερά...

Πραξικόπημα ζούμε μέχρι να εξαθλιωθούμε μαζί με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, (από τη ναυτιλία μέχρι την βιομηχανία, τους αγρότες και τον τουρισμό) λόγω των capital controls των Τσίπρα- Βαρουφάκη που δεν τα απέφυγαν (ενώ μπορούσαν) προφανώς για να "δέσει" η σούπα... των έχθρων-δανειστών.

Πραξικόπημα περιέγραφε το σχέδιο Βαρουφάκη στην οικονομία με αυθαιρεσίες στα ΑΦΜ και τις καταθέσεις και δαπάνες των φορολογουμένων για τους "στρατευμένους" Βαρουφάκη άσχετα αν δεν εφαρμόσθηκε όταν ο Τσίπρας άλλαξε τα πολιτικά του σχέδια.

Πραξικόπημα είναι ο εγκλωβισμός-πάγωμα μεγάλης σειράς επενδύσεων στους τομείς ενέργειας, ερευνών υδρογονανθράκων, τουρισμού, εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου και υποδομών που ανέλαβαν οι Λαφαζάνης, Δρίτσας, Σπίρτζης παριστάνοντας τους υπουργούς ανασυγκρότησης.

Πραξικόπημα σε εξέλιξη είναι η παιδεία ΣΥΡΙΖΑ με κατάργηση της νομοθεσίας (ψηφίσθηκε από τα δύο τρίτα της Βουλής) ώστε να ισοπεδώσουν τα πάντα με σοβιετικά πρότυπα οι κομισάριοι Μπαλτάς-Κουράκης. Ο δε αφανισμός της ιδιωτικής παιδείας με τον ΦΠΑ του 23% και καταστρατήγηση της αντίθετης Ευρωπαϊκής οδηγίας είναι μέρος του ίδιου πραξικοπήματος.

Πραξικόπημα ήταν οι ανοησίες με την Ρωσία για τα ρούβλια των αγωγών, για τα λεφτά του Ιράν και της Βενεζουέλας σε συνδυασμό με τον διωγμό διεθνών ομίλων από τις έρευνες υδρογονανθράκων που αναστάτωσαν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας και μας γελοιοποίησαν οι "διπλωματικές" κωλοτούμπες.

Πραξικόπημα είναι (όπως και οι ίδιοι ομολογούν) τα "πεπραγμένα" της Ζωής στην Βουλή από την χειραγώγηση της ασφάλειας (για να μοιάζει το προαύλιό της με Εξάρχεια) μέχρι το κανάλι της ώστε (όπως αφήνουν να εννοηθεί οι εργαζόμενοι) να θυμίζει μόνο εποχές Στάλιν.

Ας έχουν υπόψη τους και οι τελευταίοι αιθεροβάμονες ότι η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση ήλθε για να μείνει στις καρέκλες της εξουσίας και θα μείνει που να χαλάσει ο κόσμος.

Και αν το δίκαιο της Ε.Ε., οι οδηγίες της Επιτροπής και οι κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αγορά γίνουν εμπόδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε όλοι θα προχωρήσουν ενωμένοι στο τελευταίο πραξικόπημα που θα είναι η δραχμή με την Ελλάδα των κουπονιών και των συσσιτίων των Τσίπρα- Λαπαβίτσα-Λαφαζάνη.

Ο Τσίπρας αν χρειαστεί θα ξαναδιαπιστώσει ότι τον πολεμάει το Δ΄ Ράιχ και το καπιταλιστικό κατεστημένο της Ευρώπης και θα επιστρέψει στο σχέδιο δραχμής είτε κάνει εκλογές και διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τις αποφύγει.

Τώρα κερδίζει χρόνο με το τρίτο μνημόνιο και το προσκύνημα στην Τρόικα (συν ένα...) που του επιτρέπει παραμονή στην εξουσία και μάλιστα ως αρχηγού της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης.

Πότε θα εύρισκε ο Τσίπρας την τεράστια ευκαιρία να είναι εξουσία και με στήριξη της αντιπολίτευσης να περνάει (ως εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου) όλα τα σχεδιασμένα αριστερά πραξικοπήματα σε οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συντάξεις και απολύσεις ανταποκρινόμενος μάλιστα και στην λαϊκή βούληση για παραμονή στην Ευρώπη...

Έτσι ο Τσίπρας από την μια κρατάει ανοικτό τον ευρωπαϊκό του δρόμο, με τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα του, και τους δανειστές να του δίνουν λεφτά αφού υπογράφει τα μνημόνια και φτιάχνει καφέδες στην Τρόικα. Και από την άλλη έχει και την "επανάσταση Λαφαζάνη" που τον αναγνωρίζει ως αρχηγό με δήλωση μετανοίας... (όποτε και αν την υπογράψει) ότι επιστρέφει στο σχέδιο Λαπαβίτσα-Λαφαζάνη για μια Ελλάδα χωρίς καταθέσεις, χωρίς ιδιοκτησία, με μαύρη αγορά και με συσσίτια για τον λαό αλλά ενάντια στο ευρωπαϊκό κατεστημένο…

george.kraloglou@capital.gr