05 Αυγούστου 2015

Για την Αμφίπολη στην… Αμερική η Γεωργία Σαμαρά! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης να έχουν «ξεχάσει» την ανακάλυψη των… ανακαλύψεων, όπως χαρακτηρίστηκε πέρσι, η ανασκαφή που γινόταν στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, η παλιά πολιτική ηγεσία του υπουργείου όχι μόνο την θυμάται ακόμα αλλά κάνει και εκστρατεία συνέχισης της ανασκαφής.
Έτσι, η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη και η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού η πρώτη και υπεύθυνη επικοινωνίας του ταφικού μνημείου η δεύτερη επί Σαμαρά, βρέθηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να μιλήσουν για την ανακάλυψη.

Μενδώνη και Παναγιωταρέα συνάντησαν στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» στην πόλη του Νιούτον Μασαχουσέτης Έλληνες ομογενείς με τους οποίους μίλησαν, έφαγαν και χόρεψαν. Οι δυο κυρίες της Αμφίπολης βρέθηκαν εκεί προσκεκλημένες στο 69ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής η πρώτη ως ομιλήτρια στο συνέδριο και η δεύτερη ως… συνοδός της κ. Μενδώνη, όπως τόνισε σε ΜΜΕ της ομογένειας ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Χατζής.

Μαζί με τις κκ. Μενδώνη και Παναγιωταρέα βρέθηκε στη Βοστώνη και η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως «απλή πολίτης» όπως δήλωσε ο κ. Χατζής. Το πρόγραμμα εκτός των άλλων περιελάμβανε ομιλία σε Πανεπιστήμια, γεύμα και κρουαζιέρα στο λιμάνι της Βοστώνης. Σημειώνεται πως Μενδώνη, Παναγιωταρέα και Γεωργία Σαμαρά είναι φίλες και κάνουν παρέα εντός και εκτός Ελλάδας!

Δείτε φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στη σελίδα της στο facebook η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής:




http://www.karfitsa.gr/2015/08/04/apo-tin-amfipoli-stin-ameriki-mendoni/