14 Αυγούστου 2015

Αντιδήμαρχος συνελήφθη για μεταφορά μεταναστών

Αντιμέτωπη με στιγμές αγωνίας και δυσάρεστων εμπειριών κράτησης στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων βίωσε για τέσσερεις ολόκληρες ημέρες η αντιδήμαρχος...
Παιονίας Ευανθία (Εβελίνα) Πολιτίδου.

Και τούτο διότι βρέθηκε λόγω των δεδομένων κοινωνικών της ευαισθησιών να κατηγορείται και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για διακίνιση παράνομου μετανάστη με το πρωσοπικό της αυτοκίνητο το οποίο και τελικώς κατασχέθηκε.

Μια κατηγορία που της στοίχισε την παραμονή της σε χώρο κράτησης παράνομων επι τετραήμερο όσο χρόνο χρειάσθηκε να τελεσφορήσει το ανακριτικό έργο και να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους την περασμένη Δευτέρα μετά την σύλληψη της απο όργανα τυ αστυνομικού τμήματος Ευζώνων την περασμένη Πέμπτη.
Πολιτίδου
Η κ. Πολιτίδου που είναι πασίγνωστη στην περιοχή του δήμου Παιονίας για την ανθρωπιστική της εθελοντική δράση στο θέμα των μεταναστών βρέθηκε εν αγνοία της μπλεγμένη σε κατηγορίες κακουργηματικού επιπέδου καθώς ένας απο τους πρόσφυγες στους οποίους προσέφερε βοήθεια μετακίνησης βρέθηκε χωρίς έγγραφα παραμονής στον σχετικό έλεγχο.

Το ευτύχημα είναι ότι πλέον είναι ελεύθερη και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους κάτι που υποδηλώνει όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι του νομού μας οτι η αρμόδια εισαγγελική αρχή ότι δεν τίθενται ουσιαστικώς θέματα παράνομης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μαχητή οι νομικοί εκπρόσωποι της κ. Πολιτίδου θα επιδιώξουν το αμέσως προσεχές διάστημα μέσω των σχετικών νομικών διαδικασιών να μετατρέψουν τις κακουργηματικού επιπέδου διώξεις σε πλημμελειματικού χαρακτήρα έτσι ώστε να επιδιωχθεί και η γρηγορότερη εκδίκαση της υπόθεσης όπου και αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και να αθωωθεί από τις κατηγορίες όποιου τύπου και εαν είναι τελικώς, να αθωωθεί.