09 Αυγούστου 2015

Επεισόδια από ακροδεξιούς στα μνημόσυνα Σολωμού και Ισαάκ στην Κύπρο

Επεισόδια σημειώθηκαν σε βάρος των επισήμων, κατά τη διάρκεια του εθνικού μνημοσύνου των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού του τελέστηκε στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.

Διάφορα οργανωμένα σύνολα (πληροφορίες κάνουν λόγο για μέλη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής), που δεν είχαν σχέση με τους μοτοσικλετιστές, προπηλάκισαν τους υπουργούς Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη καθώς επίσης και τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και τοπικών φορέων, αμαυρώνοντας την εκδήλωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το sigmalive.com κάποιοι εκ των διαμαρτυρόμενων, σε κάποια στιγμή εκτόξευσαν μπουκάλια με νερό εναντίον του κ. Λακκοτρύπη, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «προδότες», «ομοσπονδιακοί» και «αλήτες».

Μέλη της αστυνομίας κατέβαλαν προσπάθειες να προστατεύσουν τους παρευρισκόμενους, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου καθώς επίσης και της μητέρας του ήρωα Τάσου Ισαάκ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγο αργότερα, οι ταραξίες απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τα επεισόδια χαρακτηρίζοντας τα ως απαράδεκτα και ανάρμοστα σε χώρο εθνικού μνημοσύνου.

Στο μεταξύ, η τριήμερη πορεία των μοτοσικλετιστών, προς τιμήν των δύο ηρώων ολοκληρώθηκε με την άφιξη τους, μετά το μνημόσυνο στο οδόφραγμα της Δερεύνειας, όπου οι δύο σύγχρονοι ήρωες άφησαν την τελευταία τους πνοή το 1996.

http://ysterografa.gr/