16 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Η Τασία υποδέχεται τους λάθρο στον Ελαιώνα-Αύριο η απολύμανση του Πεδίου του Άρεος

Στο χώρο φιλοξενία του δήμου Αθηναίων, στον Ελαιώνα, βρέθηκε απο το μεσημέρι της Κυριακής η υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να υποδεχτεί τους μετανάστες και πρόσφυγες από που μεταφέρθηκαν από το Πεδίον του Άρεως.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Newsit εισήλθε ήρεμη και χαμογελαστή, καθώς άνοιξε με καθυστέρηση ο χώρος όπου θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

Στο χώρο του Δήμου, στον  Ελαιώνα, υπολογίζεται πως μπορούν να φιλοξενηθούν από 540 μέχρι 720 άτομα, καθώς τα κοντέινερ είναι περίπου 90 με 100.

Συνεργάτες της υπουργού βρίσκονται στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να ξεναγήσουν τους μετανάστες στον χώρο που θα φιλοξενηθούν και να τους βοηθήσουν, εξυπηρετώντας όποιες ανάγκες προκύψουν είτε σε οικογένειες με μικρά παιδιά είτε σε άρρωστους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάθε κοντέινερ χωράει 6 με 8 άτομα, ενώ σε περίπτωση που προσέλθουν αρκετοί μετανάστες στο χώρο φιλοξενίας πιθανολογείται πως μπορεί να χωρέσει έως και 10 ανθρώπους.

Μεγάλη επιχείρηση του πεδίου του Άρεως
Από αύριο ξεκινάει σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και του δήμου της Αθήνας προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος του Πεδίου του Άρεως που είχαν βρει καταφύγιο μετανάστες και πρόσφυγες.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ