08 Αυγούστου 2015

Εκπληκτικό: Στην Ουκρανία έφτιαξαν πορτραίτο του Πούτιν από... κάλυκες!

«Το πρόσωπο του πολέμου» ονομάζει το έργο της μια διάσημη Ουκρανή καλλιτέχνις, το οποίο παρουσιάζει μια εικόνα του Πούτιν φτιαγμένη από 5.000 κάλυκες σφαιρών

Η δημοφιλία του Πούτιν σε ολόκληρο τον κόσμο, αν εξαιρέσει κανείς τη Ρωσία, δεν ήταν ποτέ το δυνατό του χαρτί. Κάτι που, όπως είναι αναμενόμενο, ισχύει πλέον σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό μέσα στην Ουκρανία.

Εκεί που η καλλιτέχνις Daria Marchenko «φιλοτέχνησε» το πορτραίτο του Πούτιν, χρησιμοποιώντας 5.000 κάλυκες από σφαίρες που μάζεψε από τα πεδία των μαχών στην Ανατολική Ουκρανία.

Το έργο της που το ονόμασε «The Face of War», είναι ύψους περίπου δύο μέτρων, και αναπαριστά τον Πούτιν με αρκετά πειστικό τρόπο, ιδίως στην έκφρασή του. «Θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο της Σοβιετικής εποχής ή θα μπορούσε να τον δεις και σαν τον Σούπερμαν, ποτέ όμως ως έναν κανονικό άνθρωπο», δηλώνει η ίδια. Και συμπληρώνει ότι πίσω από κάθε κάλυκα ίσως να βρίσκεται και μια ανθρώπινη ζωή που έχει χαθεί.

Η δουλειά της έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου -φυσιολογικά όχι και στα ΜΜΕ της Ρωσίας- καθώς ο Πούτιν είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των καιρών μας.