18 Αυγούστου 2015

Λιμενικό εναντίον του Βρετανού δημοσιογράφου για την αυτοκτονία στη Ραφήνα

Τι καταγγέλει για τους λιμενικούς ο Tom Bradby - Τι απαντά το Λιμενικό για τον τραγικό θάνατο του 70χρονου Ιωάννη Βενάρδου

Αρκετά μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η «βουτιά θανάτου» του 70χρονου στη Ραφήνα, από τη στιγμή που ο Tom Bradby, πολύ γνωστός παρουσιαστής και συγγραφέας, χωρίς δισταγμό, προσπάθησε να τον σώσει από τον πνιγμό. Ο ίδιος βούτηξε στο λιμάνι της Ραφήνας και προσπάθησε να σώσει τον άτυχο ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα το βράδυ της Κυριακής.
Αυτό που δίνει και σήμερα συνέχεια στα σχόλια, είναι πως ο Tom Bradby κατείγγειλε ότι από τους δέκα παρόντες λιμενικούς και αστυνομικούς μόνο ο ένας ενεργοποιήθηκε και βούτηξε προσπαθώντας να σώσει τον 70χρονο άντρα. Οι υπόλοιποι εννέα απλώς παρακολουθούσαν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ενώ αμέτοχοι δεν έμειναν και οι άντρες του Λιμενικού, που έσπευσαν να υποστηρίξουν το έργο που υπηρετούν.

Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό, οι ελληνικές αρχές, όπως μεταδίδει ο Guardian, έρχονται να αμφισβητήσουν τα όσα δήλωσε ο Βρετανός, λέγοντας πως αρκετοί βούτηξαν προσπαθώντας να σώσουν τον άτυχο 70χρονο προτού το αυτοκίνητό του βυθιστεί.


Οι ελληνικές Αρχές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως: «Ένας αξιωματικός και δύο πολίτες» προσπάθησαν να σώσουν τον άνθρωπο, που ονομάζεται Ιωάννης Βενάρδος, 70 ετών, από την Αθήνα. Επίσης, σύμφωνα με τον Guardian, ήταν πολύ νωρίς για να αποδοθεί ο θάνατος του Ιωάννη Βενάρδου σε αυτοκτονία, καθώς ένας άντρας είχε πεθάνει με παρόμοιο τρόπο τον περασμένο Ιούνιο.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε μιλώντας στους Times ότι η «ανάμνηση και η αξιολόγηση της πορείας των γεγονότων μπορεί να είναι θολή εκ μέρους του Bradby», προσθέτοντας ότι τέσσερις αξιωματικοί είχαν έσπευσαν στη σκηνή και αμέσως ειδοποιήθηκε μια υποβρύχια ομάδα διάσωσης, ενώ ακόμη ένας αξιωματικός πήδηξε για να σώσει τον άνδρα.

Στο μεταξύ, η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει σχετικά: «Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, έμπροσθεν προβλήτα κύριου λιμένα Ραφήνας, με έναν (01) επιβαίνοντα. Άμεσα έγιναν προσπάθειες απεγκλωβισμού του ανωτέρω από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και τη συνδρομή δύο (02) ιδιωτών με αρνητικά αποτελέσματα. Ο επιβαίνων ανασύρθηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πρόκειται για 70χρονο ημεδαπό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανό».

Πάντως, οι μάρτυρες είπαν πως ο Bradby μάταια προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου, αφού πρώτα είχε σταμάτησε στην άκρη του λιμανιού και στη συνέχεια βούτηξε στο νερό. Αλλά ο οδηγός δεν φάνηκε να ήθελε βοήθεια. Το αυτοκίνητο είχε βυθιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό, είπαν.

Να σημειωθεί πως η αστυνομία ισχυρίζεται πως το περιστατικό διερευνάται και πως ενδεχομένως να αποδειχθεί ατύχημα, με τον οδηγό να έχει απλά χάσει τον έλεγχο του οχήματός του στην άκρη του λιμανιού...