11 Αυγούστου 2015

ΤΗΣ ΤΗ ΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ! Άρον-άρον η συμφωνία, υπό τον φόβο της Μέρκελ - Μίλησε ξανά με τον Τσίπρα

Δεν έχουμε αρκετή ενημέρωση για την συμφωνία, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος στον πρωθυπουργό πριν λίγη ώρα- Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Κάναμε τη συμφωνία για να προσπεράσουμε το Βερολίνο που ήθελε «γέφυρα»

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίστηκε και πάλι επιφυλακτική, δηλώνοντας στον πρωθυπουργό πως δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ενώ επανέφερε και την πρόταση του Βερολίνου για «συμφωνία - γέφυρα».

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την κυρία Μέρκελ πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τους Θεσμούς και πως δεν μπορεί να αλλάξει ο προγραμματισμός.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στην σκληρή γραμμή και ότι η κυρία Μέρκελ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε κάθε περίπτωση, από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζεται ήδη η ψηφοφορία της συμφωνίας την Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή.

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Κάναμε τη συμφωνία για να προσπεράσουμε το Βερολίνο που ήθελε «γέφυρα»

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η επίσπευση της συμφωνίας έγινε για να μπορέσει η Αθήνα να προσπεράσει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου, το οποίο επέμενε σε συμφωνία-γέφυρα και όχι σε μια συνολική συμφωνία.

Κάτι τέτοιο, είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός δεν συνέφερε την Ελλάδα σε καμία περίπτωση.

Σε έρωτηση του επικεφαλής του Ποταμιού ποια είναι τα σχέδια του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές και μάλιστα μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως όλα είναι ανοικτά και όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη.