20 Αυγούστου 2015

Παπαμιμίκος: Η ΝΔ θα κατέβει αυτόνομη στις εκλογές

Όλα καλά εκεί στη ΝΔ με Παπαμιμίκο; Το έχει το κόμμα τζιτζί και δεν πρέπει να τον χάσουμε... που θα ξαναβρούμε τέτοιο κελεπούρι

Ο γραμματέας του κόμματος ξεκαθάρισε το ζήτημα μετά τις δηλώσεις στελεχών όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης για εκλογικό σχηματισμό «κοινής λογικής»

Να κόψει τη συζήτηση που άνοιξε με την τοποθετήση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία ενός εκλογικού σχηματισμού «κοινής λογικής» στις προσεχείς εκλογές επιχείρησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Παπαμιμίκου σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξή του στον ΑΘήνα 9,84.

Παρόλα αυτά άφησε ανοιχτό το ζήτημα για μια επόμενη εκλογική διαδικασία λέγοντας ότι «εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε».

Ο κ. Παπαμιμίκος επικαλέστηκε τον εκλογικό νόμο για την απόρριψη της πρότασης για κοινή κάθοδο των κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό «διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού».