20 Αυγούστου 2015

Ηθοποιός που υποδυόταν μία σαδίστρια δεσμοφύλακα καταδικάστηκε για κακοποίηση ανηλίκου

Η ηθοποιός βρέθηκε σήμερα ένοχη για την σεξουαλική κακοποίηση μίας 14χρονης φαν της το 1984

Άλλη μία περίπτωση όπου η ζωή μιμείται την τέχνη με τον πλέον τραγικό τρόπο είδε πρόσφατα το φως τη δημοσιότητας, με την καταδίκη για κακοποίηση ανηλίκου μίας Αυστραλής ηθοποιού, η οποία είχε γίνει γνωστή υποδυόμενη μία σαδίστρια δεσμοφύλακα που... κακοποιούσε τις τροφίμους της φυλακής όπου εργαζόταν.

Η 74χρονη Maggie Kirkpatrick ήταν μία εκ των πρωταγωνιστών της σειράς «Prisoner» που παιζόταν στην Αυστραλία από το 1979 μέχρι το 1986. Στην ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά που σήμερα χαρακτηρίζεται ως «καλτ διαμάντι», η Kirkpatrick έπαιζε τον χαρακτήρα της Joan “The Freak” Ferguson που κακοποιούσε τις κρατούμενες με τη δικαιολογία ότι τους έκανε σωματικό έλεγχο.

Η ηθοποιός βρέθηκε σήμερα ένοχη για την σεξουαλική κακοποίηση μίας 14χρονης φαν της το 1984. Η νεαρή κοπέλα που έβλεπε φανατικά τη σειρά και αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα εκείνη την εποχή, είχε ζητήσει από τον παραγωγό του «Prisoner» να γνωρίσει το είδωλό της και το αίτημά της είχε γίνει δεκτό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η Kirkpatrick την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αλλά εκείνη αποφάσισε να μην το αποκαλύψει σε κανέναν, φοβούμενη ότι θα την περνούσαν για τρελή.

Ωστόσο, με τα χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους της και να μιλήσει ανοιχτά για το μυστικό που τη βασάνιζε όλον αυτόν τον καιρό.

Η ποινή της  Kirkpatrick αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.