13 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ ΟΛΑ! Ζωή: Ο Τσίπρας μου είπε να κλείσω τη Βουλή-Φίλης:Παραιτήσου-Κακλαμάνης:Σκάσε-Λυκούδης:Μας βασανίζεις-Θεοχάρης:Είσαι αντιπρόσωπος του Σόιμπλε

Τρεις ώρες χρειάστηκε η Ζωή για να αποφασίσει το άνοιγμα της Βουλής-Ομόφωνη η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων - Στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης η σύγκληση των Επιτροπών - «Ο Τσίπρας μου είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή ως τις 16/8, πρέπει να μπορεί ο ένας θεσμός να εμπιστεύεται τον άλλον», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου - Φίλης: Αν το εννοεί αυτό η πρόεδρος, τότε είναι προφανές ότι δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο

Ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεις ώρες συνεδρίασης η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία διεξήχθη σε εκρηκτικό κλίμα. Αποφασίστηκε να ανοίξει η Βουλή την Πέμπτη και η πρόεδρος της Βουλής συγκάλεσε τις αρμόδιες Επιτροπές για τις 9.30 το πρωί, όπου θα αποφασιστεί η διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας. Αναμένεται να έχει  ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των Επιτροπών μέχρι το μεσημέρι και ύστερα να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

«Υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των θεσμών όταν δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα», είπε κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθύνοντας τα βέλη της προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε αθέτηση των όσων της είχε πει. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας όπως είπε την Διάσκεψη, έκανε αναφορά σε όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή έως τις 16 Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χθες, αλλά μετά τις 12 βράδυ και άρα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να μελετηθεί, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Φίλης: Να πάρει πίσω η Πρόεδρος το σχόλιο περί έλλειψης εμπιστοσύνης

Απαντώντας στις δηλώσεις αυτές λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, την κάλεσε να ανακαλέσει, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, εφόσον η Πρόεδρος της Βουλής θέτει ζήτημα εμπιστοσύνης στις σχέσεις με τον πρωθυπουργό, τότε προφανώς δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο. Σε έντονο ύφος πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ζήτησε περισσότερη εγκράτεια στις τοποθετήσεις και «λιγότερες παρερμηνείες».

Εμμέσως πλην σαφώς ο κύριος Φίλης ζήτησε την παραίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία της Βουλής. Παίρνοντας το λόγο στη Διάσκεψη σημείωσε ότι η χώρα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση και όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις. Ο κ. Φίλης σημείωσε πως ενώ το ελληνικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να συνεδριάσει σήμερα, άλλε δυνάμεις αντίρροπες και εχθρικές δραστηριοποιούνται να ματαιώσουν τη δανειακή σύμβαση. Είπε, δε, ότι θα ήταν λάθος να δίνουμε την εντύπωση πως είναι ζήτημα εσωτερικής λειτουργίας της Βουλής, καθώς είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης.

Αναφερόμενος στη στάση της κας Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει καθώς ο καθένας έχει το ύφος του, ενώ δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τα επιχειρήματα. Υπογράμμισε επίσης πως δεν θεωρεί πως η Πρόεδρος της Βουλής έχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο για τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής από τους υπόλοιπους. Μίλησε επίσης για απροκάλυπτη επιθετικότητα της κας Κωνσταντοπούλου προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αφού μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμίας συνεννόησης. «Αν έτσι αισθάνεται είναι προφανές πως δεν μπορεί να διαδραματίσει το θεσμικό ρόλο της. Είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεκβάσεων» είπε και πρόσθεσε ότι θα επιθυμούσε να τα πάρει όλα αυτά πίσω.

Υπογράμμισε πως είναι ευθύνη της κας Κωνσταντοπούλου που δεν γίνεται συζήτηση σήμερα επί του νομοσχεδίου και συμπλήρωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα ενισχύει μια αντίληψη διεκπαιρεωτικού χαρακτήρα της Βουλής. Τόνισε ότι ο μηχανισμός που φτιάχτηκε από τις δυνάμεις του δικομματισμού παραπέμπει σε προεδροκεντρική λειτουργία.

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνεται άσχημα που λέει ακριβώς αυτά που έλεγε ως βουλευτής. Είπε πως στη διαπλοκή είπε πως προστέθηκαν σε αυτούς «όψιμοι της νεοδιαπλοκής». «Δεν θα ανεχτώ άλλο τη σπέκουλα που έχουν ξεκινήσει τα μίντια της διαπλοκής», τόνισε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας επανειλημμένως πως οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται άυπνοι από χθες προκειμένου να προλάβουν, αναφέρθηκε στο έγγραφο των μελών της διάσκεψης, το οποίο όπως είπε ήταν ανυπόγραφο όταν έφτασε στο γραφείο της, προκαλώντας εκ νέου εκρήξεις από τους παριστάμενους. Πολλά από τα μέλη της Διάσκεψης σημείωσαν με έμφαση ότι είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Μπαλάφα να προχωρήσει την κατάθεση του εγγράφου στην αρμόδια γραμματεία της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να υπεραμυνθεί της άποψής της, ωστόσο τα μέλη της Διάσκεψης την αμφισβήτησαν, καθώς ανέφεραν πως είχαν δώσει την έγκρισή τους στο έγγραφο.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στις 31/7 ο πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει η Βουλή από τις 3 ως τις 16 Αυγούστου, του ζήτησε, δε, όπως είπε, τη διευκρίνηση αν πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο, και η απάντηση του ήταν ότι είναι πιθανόν να κατατεθεί κάτι, αλλά δεν θα ήταν ανάγκη να συνεδριάσει η Βουλή. Επίσης η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό, είπε πως εχθές το μεσημέρι ενημερώθηκε ότι και θα υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου και ότι ζητεί η κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος. Πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους θεσμούς αμοιβαία εμπιστοσύνη, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση για την απόφασή της.


Υπέρ της δημόσιας μετάδοσης της Διάσκεψης των Προέδρων τάχθηκε ακολούθως ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ότι αφορά τη συνεδρία, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά. Ο κ. Λοβέρδος διέψευσε την κα Κωνσταντοπούλου ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για να προσδιορίσει την ώρα της σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων.

«Ζήτησα εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν ήρθε»

Σε κάθε ευκαιρία η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπολύει τα βέλη της ενάντια στην κυβέρνηση. Μετά από την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, τον οποίο μάλιστα... εξέτασε καθώς επανειλημμένα τον ρώτησε αν έχει διαβάσει το νομοσχέδιο καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αυτό ήταν διαθέσιμο από το πρωί της Τετάρτης και θα μπορούσαν να συνεδριάσουν οι επιτροπές- η κ. Κωνσταντοπούλου έριξε τα βέλη της και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Στη χθεσινή μας επικοινωνία ρώτησα τον πρωθυπουργό τι μεσολάβησε και άλλαξε η αρχική του τοποθέτηση για τη λειτουργία της βουλής. Με παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών και ανέφερε ότι θα επικοινωνήσουμε για να μου εξηγήσει, αλλά δεν υπήρξε αυτή η επικοινωνία. Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί πρέπει όλα να έχουν ψηφιστεί ως την Παρασκευή. Ζήτησα να υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς δεν παρίσταται ούτε σήμερα για να εξηγήσει το λόγο», ανέφερε η κ Κωνσταντοπούλου.

Ακολούθως ο κύριος Θεοχάρης εκ μέρους του Ποταμιού κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως εκείνη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να πάρει την απάντηση από την κυρία Κωνσταντοπούλου πως ακόμα περιμένει την συμμετοχή του Ποταμιού στην επιτροπή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, αλλά και την κατηγορία πως... διοχετεύει με το τάμπλετ του παραπολιτικά σχόλια σε απευθείας μετάδοση στα κανάλια!

Σας καταγγέλλω ότι θέλετε να πάει 12 και 3 για να περάσει η ώρα και να μην γίνουν αύριο οι Επιτροπές, είπε λίγο αργότερα ο κ. Κακλαμάνης, συνεχίζοντας την επίθεση προς την κ. την Κωνσταντοπούλου, διότι προβαίνει συνεχώς σε ανάγνωση παλαιότερων πρακτικών συνεδριάσεων .“Δε θα σκάσουμε εμείς, εσείς πρέπει να σκάσετε”, είπε ο κ. Κακλαμάνης…


Καυγάς Κακλαμάνη - Κωνσταντοπούλου

Καυγάς με το “καλησπέρα” ξέσπασε στη Διάσκεψη των Προέδρων, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με τον μονόλογο της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου γ-ια τα διαδικαστικά χθες -να προκαλεί αντιδράσεις των μελών. Η ένταση οξύνθηκε όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή μετάδοσης της συζήτησης δημοσίως, με πολλά μέλη να κάνουν κάνουν λόγο για νέο σόου της Προέδρου. κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ακούστηκαν πολλές… εκφράσεις και ειρωνείες.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε το λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλία της Προέδρου κατά την έναρξη της Διάσκεψης. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το λόγο που το δείχνει η  δημόσια τηλεόραση για πρώτη φορά στα χρονικά και κατέθεσε αίτημα να μπει το θέμα προς ψηφοφορία πριν συνεχίσει η Πρόεδρος το “διάγγελμα” όπως είπε.

Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό στη κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία έλεγε ότι εμποδίζει τη συζήτηση της Διάσκεψης ο κ. Κακλαμάνης. “Θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη και να σας πάρω το λόγο. Παραπληροφορείτε τα  μέσα ενημέρωσης για το τι πραγματικά γίνεται και έχει σημασία για το κόσμο”, έλεγε. Ο κ. Κακλαμάνης επέμενε και η πρόεδρος απάντησε ότι “θα το βάλω σε ψηφοφορία όταν έρθει η ώρα. ‘Εχετε διακόψει την ενημέρωση  της διάσκεψης.

“Από την τηλεόραση δεν θα λέτε ότι θέλετε”, είπε ο κ. Κακλαμάνης εκνευρισμένος και ζήτησε εκ νέου “πρώτα αυτό το θέμα να λύσουμε, για το τι θα μεταδίδεται και τι όχι”. “Εμποδίζεται τη συζήτηση της διάσκεψης”, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για να λάβει την απάντηση του βουλευτή: Τελείωσε η αυτοκράτωρ. Εσείς δεν πιστεύετε στη Δημοκρατία”.


“Δεν έχετε το λόγο”, συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης,   αλλά ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε να γίνει ψηφοφορία για πότε θα είναι ανοιχτό το κανάλι, αν θα είναι αλά κάρτ.  Δεν γίνεται με τσαμπουκά.

Και συνέχισε ο κ Κακλαμάνης: Ποια είστε η κ. Περιστέρη στην Αμφίπολη, είστε;

Η Πρόεδρος , αφού κόπασε ο καυγάς ξεκίνησε ένα μονόλογο για το τι έγινε χθες με την κατάθεση του νομοσχεδίου, λέγοντας με μπηχτές ότι “δεν θα καταργηθεί το κοινοβούλιο κάθε φορά που το επιθυμεί η τρόικα”. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κακλαμάνη, την οποία με ειρωνικό τρόπο ρώτησε: ποιος το κατέθεσε η κ. πρόεδρε το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ή η τρόικα;

Θεοχάρης προς  Κωνσταντοπούλου: Είστε ανεύθυνη και αντιπρόσωπος του “Σόιμπλε”

Είστε ανεύθυνη, είπε ο βουλευτής το Ποταμιού απευθυνόμενος προς στην Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων,  τονίζοντας παράλληλα ότι  είναι κρίσιμη η στιγμή. Τη χαρακτήρισε αντιπρόσωπο του “Σόιμπλε” και την κατηγόρησε ότι επίτηδες καθυστερεί τη ψήφιση του νομοσχεδίου. “Χρησιμοποιείτε για πολιτικές σκοπιμότητες το θεσμικό αξίωμά σας.  Είστε αντιπρόσωπος του Σόιμπλε στη χώρα, δεν θέλετε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για να έχει το πρόσχημα το κ. Σόιμπλε να μη δώσει τη χρηματοδότηση, για να δώσει το δάνειο γέφυρα και να εγκλωβίσει την κυβέρνηση και τη χώρα”, τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Δήλωσε δε ότι δεν έχουμε αντίρρηση να είναι ανοιχτή η συζήτηση και σε δημόσια μετάδοση, αλλά θέλουμε, όπως είπε, να μάθουμε γιατί δεν ήταν ανοιχτή και σε άλλες συνεδριάσεις. Επίσης, τόνισε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις συνεδριάσεις των επιτροπών.

Ο κ. Θεοχάρης θύμισε ότι δεν έκλεισε η Βουλή, άρα δεν χρειάζεται και η εν λόγω συζήτηση. “Θα μπορούσατε εσείς να το κάνετε, ώστε να συζητηθεί σήμερα στις Επιτροπές”. Υπερασπίστηκε δε την την κίνηση της κυβέρνησης, ότι  έκανε μία προσπάθεια για να μην γίνει πάλι η υπερεπείγουσα διαδικασία πάλι και πρόσθεσε ότι εσείς προκαλείτε  να γίνει έτσι. “Στο κάτω κάτω δεν υπήρχε κλείσιμο της Βουλής, απλά αποφασίσαμε να μην υπάρχει νομοθετικό έργο. Οι επιτροπές μπορούν να συνεδριάζουν και με αντιπροέδρους και έτσι θα μπορούσε να γίνει παραπομπή αυτομάτως το νομοσχέδιο  σήμερα”, τόνισε.


Η κ. Πρόεδρος απάντησε ότι “είστε όλο ανακρίβειες” και πρόσθεσε ότι “είμαι η μόνη πρόεδρος της βουλής που μίλησα για διαφάνεια και επιτέθηκε σε μέλη, λέγοντας ότι διοχετεύουν  παραπολιτικά….. μέσω των ταμπλετ στα μέσα κατά τη διάρκεια των Διασκέψεων, ενώ  αναφέρθηκε και συγκεκριμένα στο Mega λέγοντας ότι κάνει τον ανταποκριτή της διάσκεψης Για αυτό είναι προτιμότερη η διαφάνεια και η αλήθεια από το ψέμα “, τόνισε.

Ανδρέας Μπελεγρής, Ελένη Στεργίου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ζωή σε Λυκούδη: Κάνετε bullying

Καβγάς ξέσπασε όμως και ανάμεσα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Σπύρο Λυκούδη.

Οταν ο βουλευτής πήρε κάποια στιγμή το λόγο, διαμαρτυρόμενος για τα όσα είχε αναφέρει η πρόεδρος της Βουλής για το πότε ειδοποιήθηκε ο ίδιος για τη διάσκεψη, η κ. Κωνσταντοπούλου του θύμισε ότι προ καιρού είχε προτείνει να γίνει συζήτηση στην Βουλή για το bullying. «Αυτό που κάνετε τώρα, παίρνοντας το λόγο με τσαμπουκά, είναι ακριβώς αυτό το πράγμα», του είπε ακόμη.

«Δεν ξέρετε τι λέτε, ψεύδεστε ασυστόλως, ντροπή», απάντησε ο κ. Λυκούδης, με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά «δεν έχω τίποτα να νραπώ».


Κόντρα με Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής

Απίστευτο διάλογο είχε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο βουλευτής της ΝΔ της επεσήμανε ότι είναι τουλάχιστον ειρωνικό να αναφέρεται η ίδια σε εμπιστοσύνη «όταν έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να διαρρήξετε την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιέβαλε η Βουλή».

Μάλιστα, στη συνέχεια ανέφερε ότι με τη μετάδοση της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων θα έχουν βγάλει όλοι τα συμπεράσματά τους για το πώς ασκεί τα καθήκοντά της. «Ισως από αύριο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που ζητούν την αποπομπή σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τη σχετική ομάδα στο Facebook, που ξεπέρασε τα 30.000 μέλη.

«Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι πρωτοφανές, θα έπρεπε να είστε υπερήφανη», της είπε ακόμη, με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά «Θα έπρεπε να είχατε το θάρρος να υποβάλετε την πρόταση μομφής που προαναγγέλλετε εδώ και έξι μήνες».

«Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας. Είναι πολλοί οι 30.000», της ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τη συνεδρίαση ως παρωδία και σημειώνοντας ότι δεν χρειαζόταν καν να γίνει αυτή για να ανοίξει ξανά η Βουλή.

«Είναι γνωστό ότι ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ από την αναγγελία του ονόματός μου προβήκατε σε λάβρες τοποθετήσεις εναντίον μου. Μην παριστάνετε λοιπόν ότι δήθεν με περιβάλλατε με εμπιστοσύνη», αποκρίθηκε η πρόεδρος της Βουλής, με τον βουλευτή της ΝΔ να της απαντά «Ξεχάσατε ότι σας ψηφίσαμε; Γιατί υποτιμάτε τους βουλευτές που σας ψηφίσαν. Κάνετε λάθος, για μία ακόμη φορά ψεύδεστε».

Η κ. Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας «είχατε την πεποίθηση ότι ψηφίζοντάς με θα ξεχνούσα τις ποινικές δικογραφίες, την υπόθεση Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τα υποβρύχια. Οταν καταλάβατε ότι δεν θα γίνει, επανήλθατε στις καταγγελίες και την πρόταση μομφής. Κάντε αυτή την πρόταση μομφής που τόσο πολύ επιθυμείτε».

«Μην ανησυχείτε», της απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Μπορείτε να έχετε το προνόμιο να είστε η πρώτη πρόεδρος βουλής που θα αποπεμφθεί από τη θέση της. Προσέξτε τι ζητάτε».

Ζωή vs Λυκούδη... δεύτερος γύρος -Ποιος βασανίζεται;

Αν και ο κ. Λυκούδης αποφάσισε να κάνει μία από τις πιο σύντομες τοποθετήσεις, σε λιγότερο από ένα λεπτό, η συζήτηση «άναψε» ξανά, με την κ. Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει τη φράση του περί «ατελείωτου βασανιστηρίου», σχετικά με τη συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων.

«Να μην παρομοιάζετε κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βασανιστήρια», τον διόρθωσε η πρόεδρος της Βουλής, με τον κ. Λυκούδη να της απαντά «Μόνο κοινοβουλευτική διαδικασία δεν ήταν αυτό, ήταν βασανιστήριο».

Στις επίμονες ερωτήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου για το ποιος βασανίζεται και από ποιον, ο βουλευτής του Ποταμιού της απάντησε «Εσείς μας βασανίζετε».

Η πρόεδρος της Βουλής επανήλθε επισημαίνοντάς του ότι είναι υποχρέωση όλων να βρίσκονται εκεί. «Αν κάποιοι θέλουν να παραδώσουμε τη σφραγίδα της Βουλής για να σφραγίζει ο κ. Σόιμπλε, εγώ δεν την παραδίδω. Αν μου κάνετε πρόταση μομφής για να παραδώσετε τη σφραγίδα, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες», τόνισε.