27 Αυγούστου 2015

ΚΡΙΜΑ! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ! Επιμένει η Κω/λου: Ο Τσίπρας γυρνά στα κανάλια και αναγγέλλει την αντιστροφή των δεσμεύσεών του

Βιώνω ως ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος την επίθεση στην κοινοβουλευτική διαδικασία, ως βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, βίαιη κατάργηση κεκτημένων εμπεδωμένων ελευθεριών, δικαιωμάτων και αξιών, είπε από το βήμα της Ολομέλειας
Οι επικείμενες εκλογές δεν προκαλούν παραγραφή πιθανών ποινικών ευθυνών που τελέστηκαν κατά την διακυβέρνηση Σαμαρά υποστήριξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που τελικά δεν έγινε λόγω απουσίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών (σ.σ. παρέστησαν μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας) είπε πως «είχαμε μόνο μια τακτική σύνοδο και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι παραγράφονται τα αδικήματα που τελέστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά». Πρόσθεσε ωστόσο πως «δεν αποκλείεται να προβληθούν βέβαια επιχειρήματα όπως προβλήθηκαν στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου».


«Ως Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκα να παραδώσω την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές»

Εκτός εαυτού η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε η τελευταία της φράση εντός της Ολομέλειας ως Πρόεδρος της Βουλής – όπως είπε – να είναι η καταγγελία πως «ως Πρόεδρος της Βουλής αντιλαμβάνομαι και βιώνω ως ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος την επίθεση στην κοινοβουλευτική διαδικασία, ως βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, βίαιη κατάργηση κεκτημένων εμπεδωμένων ελευθεριών, δικαιωμάτων και αξιών για τις οποίες άνθρωποι όλων των ηλικιών σε όλες τις ιστορικές περιόδους έδωσαν την ζωή τους και δεν πρόδωσαν, δεν κατέδωσαν, δεν παραδόθηκαν. Ως Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκα να παραδώσω την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές».


«Ο Τσίπρας γυρνά στα κανάλια και αναγγέλλει την αντιστροφή των δεσμεύσεών του»

Παράλληλα, άφησε για μια ακόμα φορά αιχμές κατά του πρωθυπουργού. Την ώρα που μεταδιδόταν η συνέντευξη του κ. Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίαζε «Ορισμένοι που δεν εμφανίζονται στην Βουλή γυρνούν στα ιδιωτικά κανάλια απαγγέλλοντας την αντιστροφή των δεσμεύσεών τους».


Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ