18 Αυγούστου 2015

Μετά το κράξιμο Ιγκλέσιας - Τσίπρας ξανά αγκαλιά!

Επανέφερε φωτογραφία με τον πρωθυπουργό ο αρχηγός των Podemos στο προφίλ του στο Twitter, προσέχοντας πάντως να μην υπάρχει στο φόντο το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται»
Ακολουθώντας τον Πάμπλο Ιγκλέσιας _ ήτοι τον ηγέτη των Podemos, ήτοι του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία _ στο twitter, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι εκείνη η κολλητή σου που κάθε φορά που τσακώνεται με τον γκόμενο «κατεβάζει» την όλο πάθος φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται αγκαλιά με τον καλό της, για να την «ξανανεβάσει» αμέσως μόλις τα ξαναβρούν. «Σήμερα μου την έσπασες και σου κάνω διαδικτυακά μούτρα, αύριο θα μου περάσει και θα ατενίζουμε σφιχταγκαλιασμένοι το φιλοθεάμον κοινό του twitter»... 


Αυτή είναι μία πρώτη, απλοϊκή προσέγγιση της στάσης του Ισπανού επαναστάτη ο οποίος αλλάζει την φωτογραφία του προφίλ του στο twitter όπως οι Συριζαίοι τις προεκλογικές τους υποσχέσεις: Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Pablo έστεκε σφιχταγκαλιασμένος με τον Αλέξη μπροστά από το φόντο «Η Ελπίδα έρχεται».


Προχθές, όταν ο Pablo κατάλαβε ότι η ελπίδα χάθηκε στο δρόμο ενός τρίτου μνημονίου, «αποκαθήλωσε» τον σύντροφό του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανεβάζοντας μία προσωπική του φωτογραφία. Κάποιοι σχολίασαν αυτή του την κίνηση ως καθόλα αναμενόμενη ύστερα από το σνομπάρισμα του Αλέξη απέναντι του, στις αρχές Ιουλίου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και λίγο μετά την φράση του Ισπανού επαναστάτη «Ευτυχώς η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα» ενώ κάποιοι άλλοι απέδωσαν την «αποκαθήλωση» του Αλέξη στο γεγονός μιας καθολικής αθέτησης όσων υποσχόταν χρόνια τώρα στον ελληνικό λαό.


Ωστόσο, η εν λόγω «αποκαθήλωση», σε απλά ελληνικά «σου κάνω μούτρα», δεν κράτησε για πολύ καθώς σήμερα το πρωί οι «ακόλουθοι» του Pablo στο Twitter είχαν και πάλι την χαρά και την τιμή να αντικρίσουν τον ηγέτη των Podemos αγκαλιά με τον Αλέξη! Από το ενσταντανέ του νέου τους εναγκαλισμού λείπει ωστόσο η μνεία της ελπίδας, καθώς ο Pablo φρόντισε αυτή τη φορά να εκλείψει από το καρέ το μότο της προεκλογικής αφίσας του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται». Ως φαίνεται, ο Ισπανός επαναστάτης θέλει να μας πει ότι κράτησε έναν σύντροφο ακόμη κι αν έχασε την ελπίδα του για έναν καλύτερο κόσμο με την συνέχεια της σχέσης τους να εναπόκειται στις διαδικτυακές του ορέξεις...

Ρομίνα Ξύδα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ