27 Αυγούστου 2015

Εκβιάζει τα κανάλια εν όψη εκλογών η κυβέρνηση - "Ξεπαγώνει" ο τηλεοπτικός φόρος

Τον φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων ξεπαγώνει η κυβέρνηση (με πρόσχημα τις επιταγές του μνημονίου) και εν μέσω προεκλογικής περιόδου... πιέζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν την πρώτη από τις δυο δόσεις (ενός φόρου, ανενεργού για 3 χρόνια) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου εξέδωσε χθες εγκύκλιο για να ξεπαγώσει τον τηλεοπτικό φορο που πάγωσε για 3η φορά (πάλι με απόφαση της κ. Σαββαϊδου) το περασμένο Ιανουάριο, σε μια προσπάθεια να εισπράξει όσα έχασε από την αποτυχημένη προσπάθεια αδειοδότησης των καναλιών!

Η ΓΓΔΕ δίνει την δυνατότητα να καταβληθεί ο φόρος για το 2015 σε δυο δόσεις.

Βάσει της νομοθεσίας η δήλωση φόρος επι των τηλεοπτικών διαφημίσεων πρέπει να υποβάλλεται μηνιαίως μέχρι και την 20η ημέρα του επόμενου μήνα για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.

"Εξαιρετικά, κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση για το διάστημα από 1/1/2015 μέχρι και 30/4/2015 υποβάλλεται μέχρι και τις 30/9/2015 και για το διάστημα από 1/5/2015 μέχρι και 31/8/2015 υποβάλλεται μέχρι και τις 30/11/2015" αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Βέβαια, και τότε αμφίβολο είναι αν θα τον πληρώσουν οι μεγαλόσχημοι των καναλιών, γιατί μπορεί να εκδοθεί άλλη εγκύκλιος που να δίνει κι άλλη παράταση στην πληρωμή.

Την ίδια ώρα τα θύματα της κρίσης, οι Ελληνες φορολογούμενοι, συνεχίζουν να πληρώνουν μήνα με τον μήνα τους φόρους και τα χαράτσια (που δεν έχουν καμία σχέση με το εισόδημα), που σκαρφίζονται Ελληνες και ξένοι φορομπήχτες.

Και αν κάποιος πολίτης καθυστερήσει έστω και μια μέρα να πληρώσει την Εφορία, κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το σπίτι του!