26 Αυγούστου 2015

Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Μπαλτάς της Παιδείας κάνει ρουσφετολογικές αλλαγές! Παλαιοπασόκοι κακιάς ώρας

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί, μαθαίνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής σε μια σειρά από φορείς και οργανισμούς Υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς, μετά το θεάρεστο έργο του -το μόνο που έκανε ήταν να επαναφέρει τους αιώνιους φοιτητές- σήμερα επιδιώκει να αλλάξει διοικητικά συμβούλια σε, παίζοντας με τη ...νοημοσύνη όλων.  Και ειδικά αυτό να το κάνει στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης.

Μια πρωτοβουλία που αφενός έχει νομικά παράτυπη αφού η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ουσια
στικά βρισκόμαστε σε φάση προεκλογικής εκστρατείας, αφετέρου δημιουργεί ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της.



Είναι απορίας άξιον μάλιστα πως ο Υπουργός ασχολείται με αυτά, ενώ αν θέλει να κάνει κάτι, οφείλει να κοιτάξει να ανοίξουν τα σχολεία ομαλά τον Σεπτέμβριο και να έχουν φτάσει τα βιβλία στις σχολικές αίθουσες.
 Επίσης δεν αντιλαμβάνεται πως αν αλλάξει τώρα Διοίκηση, δε θα λειτουργήσει τίποτα τον Σεπτέμβριο ομαλά, όπως πχ οι φοιτητικές Εστίες; 

Χαρακτηριστικά για το θέμα έχει βγάλει ανακοίνωση ο κ. Φορτσάκης "Καλούμε όλους όσους λαμβάνουν μέρος άμεσα η έμμεσα σε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για κομματικό έλεγχο της διοίκησης της εκπαίδευσης και τακτοποίηση των “ημετέρων” να απέχουν πάραυτα από κάθε συναφή ενέργεια. Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».
Ελεος κάπου κ. Μπαλτά, έλεος κύριοι της κυβέρνησης της Αριστεράς