03 Αυγούστου 2015

Βίντεο: ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΊ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ! Ξύλο από νεοναζί οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Σόφιας σε παίκτες ισραηλινής ομάδας!

[Επί μήνες μας ζάλιζαν οι πατριώτες του κ@λου ότι οι ουκρανοί είναι ναζί και οι ρώσοι δημοκράτες...]

Κατά τ' άλλα, ο αγώνας ήταν φιλικός... - Αφορμή ήταν ένα φάουλ και από κει ξεκίνησαν όλα...

Το φαινόμενο του νεοναζισμού «ανθεί» σε όλη την Ευρώπη. Και ένας από τους χώρους που βρίσκει πρόσφορο έδαφος είναι τα γήπεδα. Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση του φιλικού αγώνα μεταξύ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και της ισραηλινής ομάδας Αshdod, που έγινε την Κυριακή.

Η αφορμή ήταν ένα φάουλ από παίκτη των Ισραηλινών πάνω σε έναν Βούλγαρο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα εκτραχύνθηκαν, με τους φιλάθλους να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να προπηλακίζουν τους παίκτες της ξένης ομάδας.

Το κυνηγητό επεκτάθηκε σε όλο το γήπεδο, με τους Ισραηλινούς να αναγκάζονται να καταφεύγουν έντρομοι στην άλλη άκρη της κερκίδας, για να σωθούν. Αρκετοί από αυτούς τραυματίστηκαν, ενώ ο προπονητής τους είχε σοβαρό κόψιμο στο πρόσωπο από σπασμένο μπουκάλι.

Η ιστορία όμως πηγαίνει λίγο πιο βαθιά από ένα απλό επεισόδιο από αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε ποδοσφαιρικά γήπεδα. Πολύ πριν από την έναρξη του αγώνα, η βουλγαρική αστυνομία είχε προειδοποιήσει ότι ίσως δεν ήταν σε θέση να επιβάλει την τάξη στις κερκίδες. Και αυτό, γιατί ανάμεσα στους φιλάθλους της ιστορικής ομάδας της Σόφιας βρίσκονται μεγάλες ομάδες νεοναζί, με την πιο γνωστή και επικίνδυνη από αυτές, την «Sector G», να είναι και η πιο επικίνδυνη.

Όπως μάλιστα ανέφεραν μετά τη λήξη του αγώνα οι Ισραηλινοί παίκτες, τα επεισόδια ήταν μάλλον προσχεδιασμένα, καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ακούγονταν συνθήματα εναντίον των Εβραίων και φωνές «Παλαιστίνη, Παλαιστίνη».

Αυτό που μένει τώρα είναι η μεγάλη... καμπάνα της UEFA στην ομάδα της Σόφιας, η οποία εκτός των άλλων έχει ήδη υποβιβαστεί, λόγω οικονομικών σκανδάλων.