12 Αυγούστου 2015

ΚΛΑΙΩ! Ο βλάξ Φερχόφστατ αποθεώνει τον Τσίπρα... έχει πιστέψει ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις!

Μόλις πριν ένα μήνα τον σκυλόβρισε στο Ευρωκοινοβούλιο

«Οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή», γράφει σε άλλο tweet

Κι όμως, ο Γκι Φερχόφστατ «αποθεώνει» τον Τσίπρα μέσω social media, δηλώνοντας ότι Παπανδρέου και Σαμαράς δεν προχώρησαν ποτέ σε δομικές μεταρρυθμίσεις!
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, τόνισε στο μήνυμά του ότι Παπανδρέου και Σαμαράς δεν τόλμησαν επί των ημερών τους τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, όμως επεσήμανε ότι το δύσκολο έργο τώρα ξεκινά για την Ελλάδα. «Ο Τσίπρας δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», γράφει την ίδια ώρα, χαρακτηριστικά.








«Οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή», γράφει σε άλλο tweet.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του στο facebook

«Η συμφωνία επιτεύχθηκε και η Ελλάδα μπορεί να ενεργοποιήσει το 3ο πακέτο διάσωσης. Για πρώτη φορά, η συμφωνία που επετεύχθη αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από μία λογιστική άσκηση. Πρόκειται για μια πιο έξυπνη προσέγγιση, η οποία βασίζεται σε αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή. Παπανδρέου και Σαμαράς ποτέ δεν ανέλαβαν δεσμεύσεις σε βάθος κάνοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο Τσίπρας δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει ορισμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική και πάλι. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν στον ανταγωνισμό, η αγορά ενέργειας θα απελευθερωθεί και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να εγκαταστήσει η Ελλάδα εκ νέου ένα κράτος δικαίου. Εάν αυτές οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν, τότε μπορούν να φέρουν πίσω την εμπιστοσύνη που θα δείχνει ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Αυτή η βεβαιότητα θα οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις, απαραίτητες για να επιστρέψει η οικονομία της Ελλάδας στην ανάπτυξη.

Ελπίζω ότι η ελληνική Βουλή θα υποστηρίξει αυτό το πακέτο. Στη συνέχεια όμως ξεκινά το πιο σημαντικό κομμάτι του έργου. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως.

Όμως, αυτή η νέα προσέγγιση θα πρέπει να συμβαδίζει με ένα νέο, πιο διαφανή τρόπο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δείξει ότι το έργο της Τρόικας παρεμποδίζεται από την έλλειψη διαφάνειας. Γι 'αυτό κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων με τους συναδέλφους μου, θα προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δοθεί ένας ρόλος στην επίβλεψη της εφαρμογής της δέσμης μεταρρυθμίσεων. Μια διαφανής διαδικασία παρακολούθησης, θα δώσει την εμπιστοσύνη στους πιστωτές των χωρών ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βέλγος.