14 Αυγούστου 2015

Μοντέλο με σύνδρομο Down θα εμφανιστεί στην Εβδομάδα Μόδας της Ν. Υόρκης

Είναι το δεύτερο μοντέλο με σύνδρομο Down που θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μετά την Τζέιμι Μπρούερ, γνωστή για τον ρόλο της στη δημοφιλή σειρά American Horror StoryΗ 18χρονη Μάντελαϊν Στιούαρτ είχε ένα όνειρο, το οποίο δεν ήταν και τόσο σπάνιο ανάμεσα σε γυναίκες της ηλικίας της: ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Ωστόσο, αυτό που έκανε τη συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι η Μάντελαϊν πάσχει από σύνδρομο Down.

Όμως αυτή τη ασθένεια δεν την εμπόδισε τελικά να κυνηγήσει τις επιθυμίες της.

Πριν από ένα χρόνο η νεαρή Αυστραλέζα ήταν υπέρβαρη και δυστυχισμένη. Θέλοντας ωστόσο να αλλάξει τη ζωή της, γράφτηκε σε μία ομάδα μπάσκετ, ξεκίνησε χορό και κολύμβηση και έγινε μέχρι και μαζορέτα. Δώδεκα μήνες μετά η γενναία κοπέλα είχε εξασφαλίσει το πρώτο της συμβόλαιο στο επάγγελμα των ονείρων της και πετούσε στα σύννεφα.

Ωστόσο, η καριέρα της δεν έμεινε στάσιμη. Ακολούθησαν αρκετές επιτυχημένες φωτογραφήσεις με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, την οποία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα.

Η Μάντελαϊν θα περπατήσει στην πασαρέλα αυτό το φθινόπωρο φορώντας δημιουργίες της εταιρείας MODA, σε μία επίδειξη με τη χορηγία του ιδρύματος του Κρίστοφερ Ριβ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στιούαρτ είναι το δεύτερο μοντέλο με σύνδρομο Down που θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μετά την Τζέιμι Μπρούερ, γνωστή για τον ρόλο της στη δημοφιλή σειρά American Horror Story.