05 Αυγούστου 2015

Γιγαντώνεται το κίνημα εναντίον της Ζωής Κω/λου στο Facebook

Στις 19.000 έφθασαν οι «υπογραφές» στην ειδική σελίδα του Facebook «Πρόταση Μομφής για την ΠτΒ» αποκτώντας πλέον μια σημαντική δυναμική και πέραν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί η κυβέρνηση να της προσφέρει κάλυψη (όχι με ιδιαίτερη προθυμία τις τελευταίες ημέρες, είναι η αλήθεια), όμως είναι προφανές ότι το ύφος και ο τρόπος που ασκεί τα καθήκοντά της η πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται σε σαφή αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα.
Κάτι που γίνεται προφανές από μία σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook στα τέλη του Ιουλίου, και που μέσα σε λίγες ημέρες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 19.000 ψηφιακές «υπογραφές» ως πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βουλής.

Στην αρχική «διακήρυξη» της ομάδας γινόταν λόγος ότι «Κάθε λογικός και με σώας τας φρένας άνθρωπος, κάθε δημοκρατικός πολίτης που συναισθάνεται πού βρίσκεται η χώρα μας και τι διαλυτικό ρόλο παίζει η συγκεκριμένη ΠτΒ, οφείλει να πιέσει ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της και να αποχωρήσει αμέσως από τη θέση της».

Μετά την σημερινή... τρίωρη συνέντευξη-διάγγελμα από το κανάλι της Βουλής, οι διαχειριστές της σελίδας επανήλθαν σημειώνοντας ότι «Η κ. Κωνσταντοπούλου, σε μια συνέντευξη αλά Φιντέλ Κάστρο, απέδειξε πως προορίζει εαυτόν για αρχηγό ενός νέου εθνολαϊκιστικού κόμματος.
Ο δήθεν απολογισμός του εξάμηνου καταστροφικού της έργου ήταν, κατ’ ουσίαν, η παρουσίαση των δικών της ιδιόμορφων και προβληματικών προσωπικών κινήσεων, με κορυφαία την... επονείδιστη «Επιτροπή για το χρέος», τα «πορίσματα» της οποίας υπονομεύουν την ίδια την κυβερνητική πολιτική ενώ μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι, καθώς, επίσης και τη μετατροπή του Καναλιού της Βουλής σε ακρότατα προσωπικό της προπαγανδιστή. Μετά την σημερινή... τρίωρη συνέντευξη-διάγγελμα από το κανάλι της Βουλής, οι διαχειριστές της σελίδας επανήλθαν σημειώνοντας ότι «Η κ. Κωνσταντοπούλου, σε μια συνέντευξη αλά Φιντέλ Κάστρο, απέδειξε πως προορίζει εαυτόν για αρχηγό ενός νέου εθνολαϊκιστικού κόμματος».

«Ο δήθεν απολογισμός του εξάμηνου καταστροφικού της έργου ήταν, κατ’ ουσίαν, η παρουσίαση των δικών της ιδιόμορφων και προβληματικών προσωπικών κινήσεων, με κορυφαία την... επονείδιστη «Επιτροπή για το χρέος», τα «πορίσματα» της οποίας υπονομεύουν την ίδια την κυβερνητική πολιτική ενώ μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι, καθώς, επίσης και τη μετατροπή του Καναλιού της Βουλής σε ακρότατα προσωπικό της προπαγανδιστή».

«Η ανάγκη για πρόταση μομφής καθίσταται, μετά και τη σημερινή εμφάνιση, ακόμα πιο επείγουσα και δραματικά αναγκαία. Kαλούμε όλους τους Βουλευτές του Συνταγματικού Τόξου να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταθέτοντας αμέσως πρόταση μομφής εναντίον του προσώπου που ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Εμείς θα συνεχίσουμε να συσπειρώνουμε τους δημοκρατικούς πολίτες. Είμαστε ένα μαζικό, αυτόνομο και ακαθοδήγητο κίνημα πολιτών, με συγκεκριμένο στόχο. Και θα αγωνιστούμε μέχρι να τον πραγματοποιήσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση της ομάδας.

«Η ανάγκη για πρόταση μομφής καθίσταται, μετά και τη σημερινή εμφάνιση, ακόμα πιο επείγουσα και δραματικά αναγκαία.
 Kαλούμε όλους τους Βουλευτές του Συνταγματικού Τόξου να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταθέτοντας αμέσως πρόταση μομφής εναντίον του προσώπου που ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Εμείς θα συνεχίσουμε να συσπειρώνουμε τους δημοκρατικούς πολίτες. Είμαστε ένα μαζικό, αυτόνομο και ακαθοδήγητο κίνημα πολιτών, με συγκεκριμένο στόχο. Και θα αγωνιστούμε μέχρι να τον πραγματοποιήσουμε». Η ανάγκη για πρόταση μομφής καθίσταται, μετά και τη σημερινή εμφάνιση, ακόμα πιο επείγουσα και δραματικά αναγκαία.
 Kαλούμε όλους τους Βουλευτές του Συνταγματικού Τόξου να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταθέτοντας αμέσως πρόταση μομφής εναντίον του προσώπου που ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Εμείς θα συνεχίσουμε να συσπειρώνουμε τους δημοκρατικούς πολίτες. Είμαστε ένα μαζικό, αυτόνομο και ακαθοδήγητο κίνημα πολιτών, με συγκεκριμένο στόχο. Και θα αγωνιστούμε μέχρι να τον πραγματοποιήσουμε».  Όπως και να έχει, το κλίμα για την κυρία Κωνσταντοπούλου γίνεται ολοένα και πιο δυσάρεστο, με την ίδια να χάνει τα όποια ερείσματα της έχουν απομείνει όχι μόνο μέσα στην κυβέρνηση. Αλλά πολύ περισσότερο μέσα στην κοινωνία. Κάτι που ίσως αποδειχτεί πολύ πιο καταλυτικό για την τελική έκβαση της υπόθεσής της από τις ισορροπίες και τις πολιτικές ίντριγκες που παίζονται μεταξύ της ίδιας και των μελών της κυβέρνησης και των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.