12 Αυγούστου 2015

O θρίαμβος του ΟΧΙ και οι εκλογές (…που δεν θα γίνουν)

Στις 385 σελίδες του νέου Μνημονίου, κρύβονται νέα εισπρακτικά μέτρα που επιβαρύνουν την οικονομία κατά 14 δισ Ευρώ, πέρα και πάνω από τους ήδη υφιστάμενους μνημονιακούς νόμους .

Το Τρίτο Μνημόνιο εισηγείται στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός που θριάμβευσε στις πρόσφατες εκλογές και στο ακόμη πιο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Τους τελευταίους 7 μήνες στην Ελλάδα ζούμε τον απόλυτο θρίαμβο του ψέματος, της εξαπάτησης, της παραπληροφόρησης και της επιτηδευμένης άγνοιας κινδύνου.

Ο Ελληνικός λαός διαρκώς οδηγείται σε επιλογές καταστροφής. Επιλέγει να ακολουθεί τα ευχάριστα ψέματα και να απορρίπτει τις δυσάρεστες αλήθειες. Μόνο από σήμερα οι επιλογές αυτές επισύρουν νέες οδυνηρές συνέπειες.

Ο βομβαρδισμός με ανακοινώσεις, «εσωτερική πληροφόρηση», διαρροές διαλόγων και συνομιλιών από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν εξυπηρετεί την αλήθεια ούτε την ενημέρωση της κοινής γνώμης, Είναι μόνο προπαγάνδα.

Ουδείς εχέφρων Έλληνας μπορεί να πιστέψει ότι η Γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει την υπογραφή του ελληνικού μνημονίου και ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μάχεται σκληρά να τους πείσει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Είναι όμως λογικό να πιστέψουμε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλει να επαναλάβει το λάθος του 2012.

Τότε που οι δανειστές υπέγραψαν το Β’ Μνημόνιο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, μόλις η εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, οδήγησε τη χώρα στον τραγέλαφο των διπλών εκλογών με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι οι δανειστές δεν έχουν πρόθεση να υπογράψουν το Τρίτο Μνημόνιο με μια κυβέρνηση που θα έχει διάρκεια 3 εβδομάδων.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει αφού ψηφίσει το Μνημόνιο στη Βουλή να αποδείξει και την ικανότητά του να το εφαρμόσει.

Αλλιώς λεφτά δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας όμως την προσφιλή τακτική της παραπλάνησης και της εξαπάτησης του Ελληνικού λαού – ακριβώς με την ίδια μέθοδο που μετέτρεψε τον λαό σε κοπάδι του 62% και κατόπιν σε μνημονιακό αμνό- η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να πείσει ότι οι εταίροι διστάζουν να υπογράψουν το Μνημόνιο που οι ίδιοι έχουν καταρτίσει (εξ ου και ο μικρός χρόνος «διαπραγμάτευσης»)…

Ο λαός όμως τους πιστεύει…

Χρήστος Κώνστας
http://www.paraskhnio.gr/o-thriamvos-toy-oxi-kai-oi-ekloges-poy-d/