28 Αυγούστου 2015

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Χαϊκάλης: Δεν είχα off shore αλλά in shore εκπροσώπησης-Τι του ζήτησε ο Πάνος Καμμένος



«Διάτρητοι» οι ισχυρισμοί Χαϊκάλη - Δεν έπεισε κανέναν ο τέως υπουργός - Δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο για να αποδείξει τα λεγόμενά του - Είπε ότι η εταιρεία δεν είναι offshore αλλά κυπριακή, λες και οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όλες τις συμμετοχές τους - Προκύπτει το ερώτημα: Αφού η εταιρεία δεν είναι offshore ούτε δική του γιατί έδωσε συνέντευξη;

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαψεύσει όσα ο ίδιος φέρεται να είπε μόλις χθες στο δελτίο του Mega ως δήλωσή του επιχείρησε σήμερα ο ΠΧ σε συνέντευξη τύπου - παρωδία, που παραχώρησε για την υπόθεση της offshore.

Ο απερχόμενος υπουργός περιέγραψε με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας μιας εξωχώριας εταιρίας την οποία χρησιμοποίησε για τις επαγγελματικές του ανεσχολήσεις ως ηθοποιός, για να υποστηρίξει στο τέλος ότι η εταιρία αυτή δεν είναι offshore και δεν είναι δική του!

Επισήμανε ότι στην Κύπρο δεν μπορούν να ιδρυθούν  υπεράκτιες εταιρίες, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως σε κάθε περίπτωση η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά απλά συνεργάστηκε μαζί της με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;


Υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στις αρμόδιες αρχές και την Επιτροπή Πόθεν Έχες της Βουλής, καθώς δεν έχει στην κατοχή του μετοχές της εταιρίας, ενώ είπε ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Κουίκ: Ο Χαϊκάλης έχει 24 ώρες για να αποδείξει όσα δηλώνει για την οff shore εταιρεία

Το θέμα με την off shore εταιρεία του Παύλου Χαϊκάλη συνταράσσει τους ΑΝΕΛ και σίγουρα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί όπως επιθυμεί ο γνωστός ηθοποιός.

Μάλιστα, ο επικεφαλής Επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ απάντησε στις αιτήσεις του κ. Χαϊκάλη λέγοντας πως: επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά»

«Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη» είπε ο κ.Κουίκ, ο οποίος ερωτηθείς για το τι έγγραφα εννοεί, απάντησε:

«Υποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό - ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας...».

«Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουίκ