16 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΡΟΜΠΑ της WELT: Ο Κιμ παραμένει σύμβουλος του Τσίπρα-Ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης στις 12-13 Ιουλίου

[Γιαυτό το Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα και ο Τσακαλώτος φρόντισε να περάσει τροπολογία με την οποία θα προσπαθήσουν παράνομα -αφού οι συγκεκριμένοι δεν έχουν διοριστεί νόμιμα με ΦΕΚ- να πληρώσουν και τον Κιμ μεταξύ άλλων μυστικοσυμβούλων]

Μια μεγάλη αποκάλυψη κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Συγκεκριμένα γράφει πως ο πρώην υπάλληλος της Lehman Brotthers που έφερε σαν σύμβουλό του ο Βερουφάκης στην Ελλάδα, ο Κορεάτης Glenn Kim, συνεχίζει να είναι σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει και...
μια φωτογραφία από βίντεο της ΕΕ όπου ο Τσίπρας κάνει δήλωση προσερχόμενος στη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου... πίσω του φαίνεται ο Δραγασάκης και από πίσω του ο Κιμ να εισέρχεται στο κτήριο της ΕΕ...

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο Κιμ συμμετείχε στη διαπραγμάτευση της 12ης και 13ης Ιουλίου που οδήγησε στο μνημόνιο (εκεί ο Βαρουφάκης είχε ήδη απομακρυνθεί) και μάλιστα κάποια στιγμή ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης. Όταν ετέθη το θέμα του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έκαναν μια ελληνική αντιπρόταση η οποία ήταν του Κιμ. Οι Ευρωπαίοι όμως δεν καταλάβαιναν την πρόταση και ο Τσίπρας "παρακάλεσε" (έτσι λέει το δημοσίευμα) να επιτραπεί να έρθει ο Κιμ να την παρουσιάσει στην Μέρκελ και τον Τούσκ που επίσης βρισκόταν στο γραφείο.

Ο ίδιος ο Κιμ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι παραμένει σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης και την περασμένη Τρίτη απάντησε με SMS στον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας, που του ζητούσε συνέντευξη: "Am at Maximos, helping Euklid" ("Είμαι στο Μαξίμου, βοηθάω τον Ευκλείδη (Τσακαλώτο)"). Την επόμενη μέρα όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μην μιλήσει στον γερμανό δημοσιογράφο της Welt.

Τέλος η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην αποκάλυψη του ΒΗΜΑτος ότι ο Κιμ ζητάει αμοιβή 125.000 το μήνα

Διαβάστε όλο το άρθρο στα γερμανικά εδώ