30 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ-ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ: ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ Κ' 1ΛΕΠΤΟΥ Η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΤΣΙΠΡΑ-ΟΜΠΑΜΑ! Το ζεύγος Ομπάμα με το ζεύγος Τσίπρα

Επειδή δεν είναι σαφές στο κείμενο να το ξεκαθαρίσουμε: Σε αυτή τη φώτο έγινε το "δεύτερο" τετ-α-τετ που ήταν και μεγαλύτερο απ'το πρώτο (φανταστείτε πόσο ήταν το πρώτο)!! Και φυσικά δεν ήταν τρίλεπτη όπως την παρουσιάζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι αλλά μονόλεπτη μόνο για τις συστάσεις... αφού αν ο Ομπάμα μίλαγε 2-3 λεπτά με τον κάθε αρχηγό κράτους που ήταν καλεσμένος θα ήταν ακόμα εκεί να χαιρετάει (αν στο δείπνο ήταν πχ 100 ηγέτες -σημειώστε ότι όλοι πέρασαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του- ο Ομπάμα θα έπρεπε να χαιρετάει 3 ώρες... αυτά δεν γίνονται)

Σχεδόν μία ημέρα έπειτα από το τετ α τετ που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά των συζύγων τους, δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρώτη φωτογραφία, στην οποία ποζάρουν ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μαζί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τη σύντροφό του.
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα συνάντησαν τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα τα ξημερώματα της Τρίτης, στη Νέα Υόρκη, στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη φωτογραφία, η γλώσσα του σώματος προδίδει μία ελαφρά αμηχανία από την πλευρά του κ. Τσίπρα και της κ. Μπαζιάνα, καθώς ποζάρουν με σφιγμένο χαμόγελο, ενώ σαφώς πιο άνετοι στέκονται οι Ομπάμα, έχοντας τους δύο Ελληνες ανάμεσά τους. Από ενδυματολογικής σκοπιάς, η Περιστέρα Μπαζιάνα πήγε στο δείπνο με κομψό μαύρο φόρεμα, σε ίσια γραμμή και γόβες και ο πρωθυπουργός χωρίς γραβάτα, ενώ η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε μαύρο φόρεμα, με μπλε και γκρι σχέδια φύλλων.



Οπως έχει γίνει γνωστό ήδη από το παρασκήνιο της συνάντησης, ο Μπαράκ Ομπάμα σύστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του, λέγοντάς της «αυτός είναι που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές στην Ελλάδα», ενώ ακολούθησαν και οι απαραίτητες συστάσεις μεταξύ των δύο Πρώτων Κυριών. Αμέσως μετά πόζαραν για την τυπική φωτογραφία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εν λόγω σύντομο τετ α τετ- το δεύτερο που είχαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ομπάμα στη Νέα Υόρκη καθώς είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη συνάντησή τους και νωρίτερα στο γέυμα του Μπαν Κι Μουν- ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε στον Ελληνα πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι δηλαδή η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στις μεταρρυθμίσεις και για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Σύντομη αναφορά μεταξύ των δύο ανδρών έγινε στο προσφυγικό, αλλά και στο Κυπριακό. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα των δύο ηγετών, παρότι ολιγόλεπτη, κάποια στιγμή έγινε και πιο... προσωπική, με τον Πρόεδρο Ομπάμα να λέει ότι κάποιοι φίλοι του πηγαίνουν συχνά για διακοπές στην Ελλάδα.



Πηγή: Το ζεύγος Ομπάμα με το ζεύγος Τσίπρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/228680/zeygos-ompama-me-zeygos-tsipra#ixzz3nFQz584J