10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ! Πρόβλεψη-σοκ: Στο -2% η ύφεση, στο 28% η ανεργία

Και πάλι στα βράχια οδεύει η ελληνική οικονομία με την επίσημη πλέον βούλα του αποπληθωρισμού, τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής και ένα σκληρό μνημόνιο που θα πρέπει να φέρει σε πέρας, την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του -2% το 2015.

«Η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του 2% το 2015», δηλώνει στο Reuters, ο γνωστός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Άγγελος Τσακανίκας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Δεν υπάρχει καμία δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται», προσθέτει ο κ. Τσακανίκας, για να προβλέψει μάλιστα πως η ανεργία θα αυξηθεί στο 28%.

Παράλληλα, αναμένει ότι μετά από μια μικρή ανάκαμψη κατά το γ’ τρίμηνο, η οικονομία θα συρρικνωθεί εκ νέου κατά το δ’ τρίμηνο, ενώ ευρύτερη υποχώρηση προβλέπεται για το 2016.