28 Σεπτεμβρίου 2015

Βίντεο: Την παρενόχλησαν ενώ έκανε ρεπορτάζ για τη σεξουαλική παρενόχληση

Ένας περαστικός νεαρός στην κυριολεξία την «έλουσε» με κοσμητικά επίθετα και χυδαιότητες

Ένα ολοζώντανο παράδειγμα της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης έδωσε μία δημοσιογράφος του BBC κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για αυτό το φλέγον κοινωνικό ζήτημα.

Η Σάρα Τιλ, γνωστή δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, είχε αρχίσει να παραθέτει on camera τα στοιχεία μίας πρόσφατης έρευνας για τη σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τα οποία το 95% των ανθρώπων δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύμα επικριτέας συμπεριφοράς στο δρόμο, ως αποδέκτες χυδαίων εκφράσεων και χειρονομιών.

Προτού ακόμα προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της, η ξανθιά δημοσιογράφος αναγκάστηκε να διακόψει το ρεπορτάζ αφού ένας περαστικός νεαρός στην κυριολεξία την «έλουσε» με κοσμητικά επίθετα και χυδαιότητες. «Αυτό ακριβώς εννοώ», είπε η Τιλ δείχνοντας με το δάχτυλό της τον άνδρα που βρισκόταν εκτός πλάνου.

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος στο BBC, τα χυδαία σχόλια του περαστικού την ξάφνιασαν και την στεναχώρησαν. «Δεν πρόκειται για φιλικό πείραγμα ούτε για αστείο και κανείς δεν πρέπει να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε η Τιλ.