26 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωγράφου: Ο Αλβανός, ο Έλληνας, η σύζυγός του και οι πέντε πυροβολισμοί

«Ο Αλβανός επρόκειτο να είναι μάρτυρας υπεράσπισης του διαζυγίου της γυναίκας του θύματος. Τελικά το ζευγάρι αποφάσισε να μην χωρίσει και ο Αλβανός ρωτούσε διαρκώς τη γυναίκα γιατί άλλαξε γνώμη. Το θύμα τού είχε ζητήσει επανειλημμένως να μείνει μακριά από την οικογένεια του», αναφέρει στο protothema.gr άτομο από το οικείο περιβάλλον

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να συλλάβει τον Αλβανό ο οποίος πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές έναν Έλληνα, μετά από έντονη λογομαχία που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στου Ζωγράφου. Το περιστατικό, που συνέβη στο κατάστημα του Αλβανού στη συμβολή των οδών Ξενίας και Ιλισίων, προκλήθηκε επειδή το θύμα πήγε να του ζητήσει να μην ενοχλεί την οικογένεια του, υποστηρίζει στο protothema.gr άτομο από το οικείο περιβάλλον του. «Η κατηγορία της κλοπής των πινακίδων του αυτοκινήτου του δράστη από το θύμα, ήταν αφορμή για να του βγάλει όπλο», λέει το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικείο περιβάλλον του θύματος, η σύζυγος του θύματος είχε ζητήσει από τον Αλβανό και πρώην εργοδότη της να είναι μάρτυρας στο διαζύγιο της, που θα λάμβανε χώρα το επόμενο διάστημα. Εκείνος δέχτηκε να τη βοηθήσει επειδή γνώριζε αρκετά καλά την οικογένεια, όπως και αρκετά περιστατικά από την προσωπική τους ζωή. Το τελευταίο διάστημα όμως, το θύμα μαζί με τη σύζυγο του αποφάσισαν αντί να πάρουν διαζύγιο, να βελτιώσουν τη σχέση τους και να δώσουν άλλη μία ευκαιρία ο ένας στον άλλο προκειμένου να μην διαλυθεί η οικογένεια τους.

Αυτή άλλωστε ήταν η επιθυμία και των δυο ανήλικων αγοριών τους, τα οποία έλεγαν διαρκώς στους γονείς τους ότι δεν θα ήθελαν να ζήσουν σε ξεχωριστά σπίτια. «Η γυναίκα είπε στον πρώην εργοδότη της ότι δεν θα τον χρειαστεί στο δικαστήριο, αφού αποφάσισαν να μην χωρίσουν με τον άντρα της. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από κοινού. Έχουν και δυο μικρά παιδιά που δεν θα ήθελαν να δυστυχήσουν. Αποφάσισαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο γάμο τους. Ο Αλβανός όμως της τηλεφωνούσε συχνά και τη ρωτούσε γιατί άλλαξε γνώμη. Είχε γίνει ενοχλητικός. Ο άντρας της, του είχε ζητήσει να μείνει μακριά από την οικογένειά του, αλλά ο Αλβανός φώναζε και απειλούσε. Μέχρι που έγινε το κακό. Έκρυψε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, και κατηγόρησε το θύμα ότι δήθεν τις έκλεψε εκείνος. Με αφορμή αυτό το περιστατικό έμαθα ότι τον πυροβόλησε», αποκαλύπτει το ίδιο πρόσωπο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν γύρω στις πέντε το απόγευμα όταν οι πυροβολισμοί  που ακούστηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ιλισίων στου Ζωγράφου, προκάλεσαν φόβο στη γειτονιά. Ο  Αλβανός αφού πυροβόλησε, μπήκε στο αυτοκίνητο του και τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό στην ευρύτερη περιοχή.
Το θύμα, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»  καθώς φέρει τραύματα στο λαιμό και την κοιλιά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δράστης και θύμα είχαν λογομαχήσει και το πρωί για το ίδιο θέμα ενώ η ένταση κορυφώθηκε το απόγευμα όταν ο Αλβανός κατέληξε να πυροβολήσει εν ψυχρώ το θύμα.

Ελένη Καραθάνου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ