24 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ; Και η Ντόρα στηρίζει Μεϊμαράκη-Κυριάκος: "Δεν ξέρω αν με στηρίζει η Ντόρα, ρωτήστε τη..."

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι καταιγιστικές και παρά το γεγονός πως μόνο μία υποψηφιότητα, εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κατατεθεί επίσημα, οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι υποψηφιότητες που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου θα δείξουν και το μέγεθος της μάχης στο εσωτερικό του κόμματος.

Αυτό όμως που προκαλεί τεράστια έκπληξη είναι η πληροφορία πως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν σκοπεύει να στηρίξει τον ίδιο της τον αδελφό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μέσω του ΑΝΤ1 δήλωσε πρώτος πως θα κατέβει υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος είναι βιαστική.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφιος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει εκείνον και όχι τον αδελφό της.

Κυριάκος: Δεν ξέρω αν με στηρίζει η Ντόρα, ρωτήστε τη...

Αν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega απάντησε: «Με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε πολύ στενή προσωπική σχέση, αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά, δεν ξέρω αν θα με στηρίξει». Μάλιστα είπε «ρωτήστε την ίδια» ενώ συνέχισε: «Δεν θα μετατρέψω τις όποιες οικογενειακές διαφωνίες σε δημόσια αντιπαράθεση».

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί με όλους τους πρώην ηγέτες της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά. «Θεωρώ χρέος μου και προφανώς θα επισκεφθώ τους τέως προέδρους, να αναζητήσω τη συμβουλή τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επεσήμανε τέλος: «Η διαδρομή μου μέχρι στιγμής είναι αρκετά συνεπής για να αποδείξει ότι σε ζητήματα αξιοκρατίας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου».