24 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα τροπή στη σύλληψη του Πετρακάκου - Η γυναίκα μυστήριο - Ερευνούν τυχόν ρόλο της στην επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.

- Τα δύο αδέλφια από την Αγία Παρασκευή δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές
- Ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, ο Γιώργος Πετρακάκος συνελήφθη σε διαμέρισμα στον Βόλο
- Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία η 36χρονη σύντροφος του Πετρακάκου
- Ο εντοπισμός έγινε μετά από ένα τηλεφώνημα του νεκρού Δραβίλα σε ένα από τα δύο αδέλφια της Αγίας Παρασκευής
Νέα τροπή λαμβάνει η δαιδαλώδης υπόθεση της σύλληψης του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βόλο.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει η σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου με τα πραγματικά της στοιχεία και έμενε εκεί με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 2 και 4 ετών. Στο τελευταίο τρίμηνο οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το συγκεκριμένο σπίτι.

Η ανατροπή όμως έρχεται πλέον με την 36χρονη αυτή γυναίκα, τη σύντροφο του Γιώργου Πετρακάκου. Τα αποτυπώματα και το DNA της 36χρονης θα εξεταστούν στα εργαστήρια της αστυνομίας με βάση τα ορφανά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που έχουν από τις ληστείες όπου υπήρχε παρουσία γυναίκας.

Η έρευνα αυτή θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν η 36χρονη είχε σχέση με τη ληστεία στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2012, αλλά και με τα χτυπήματα που είχε πραγματοποιηθεί η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Μερικά από αυτά τα χτυπήματα ήταν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Συγγρού, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην Ισραηλινή πρεσβεία, καθώς σε όλα αυτά τα χτυπήματα, οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία για την παρουσία γυναίκας στο τιμόνι του οχήματος διαφυγής που χρησιμοποιούσαν οι ένοπλοι.

Στη σημερινή σύλληψη όμως σήμερα του Γιώργου Πετρακάκου έφτασαν από μία επικοινωνία του Δραβίλα που είχε πέσει νεκρός στην Αγχίαλο με ένα από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν σήμερα. Αξίζει να ειπωθεί ότι τα δύο αυτά αδέλφια δεν έχουν απασχολήσει ξανά και για κανέναν λόγο τις αρχές.

Σε αυτή την επικοινωνία λοιπόν που εντόπισαν οι αρχές, ο Δραβίλας μιλάει με ένα από τα δύο αδέλφια. Οι αρχές κρατούσαν αυτό το κινητό και προσπαθούν να το εντοπίσουν μέχρι που τα κατάφεραν πριν από περίπου τρεις μήνες με σήμα αρχικά στον Μόλο Φθιώτιδας και εν συνεχεία στο Βόλο.

Ενάμιση μήνα όμως οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο αδελφούς με ένα μικρό φορτηγό να κάνει μετακόμιση από την περιοχή του Μόλου Φθιώτιδας στον Βόλο, όπου έμενε και συνελήφθη ο Γιώργος Πετρακάκος.

Σε βάρος του Πετρακάκου εκκρεμούν τα ακόλουθα επτά (7) διωκτικά έγγραφα:
Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας,

Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων τριακόσιων (3300) ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,

Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κλπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.

Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα την 04/12/2006 στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης απ’ όπου αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτ/το μάρκας PORSCHE.

Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους ΜΑΖΙΩΤΗ Νίκο, ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην τράπεζα EUROBANK Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012),

Ένταλμα Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κειου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον ΤΣΙΡΩΝΗ Γρηγόρη, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα, τον αποβιώσαντα ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Υπενθυμίζεται ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/ellada/Nea-tropi-sti-syllipsi-toy-Petrakakoy-I-syntrofos-toy-mystirio-kai-o-rolos-tis-stin-epithesi-ton-grafeion-tis-Neas-Dimokratias/433125