15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι κουτοπονηριές των ΣΥΡΙΖΑίων της ΕΡΤ να τον εμφανίζουν τον ζουπά σα γίγαντα και το αργόστροφο επιτελείο Τσίπρα

-Εκνευρισμός Μεϊμαράκη: Αν φερόταν σωστά η ΕΡΤ, θα είχαμε καλύτερο ντιμπέιτ
- Η «φαρμακερή» ατάκα Μεϊμαράκη στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ: Ψήλωσες απότομα τον Τσίπρα

Τρία «παράπονα» έκαναν τα επιτελεία του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκης με την έναρξη του περιβόητου ντιμπέιτ.

Οπως απεδείχθη, υπήρξαν αστοχίες και αβλεψίες από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τεχνικά προβλήματα (λέμε τώρα για να μην πούμε ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι της ΕΡΤ ήθελαν να αβαντάρουν τον ζουπά Τσίπρα).

Το πρώτο παράπονο, ήρθε από τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις ξεκίνησε το ντιμπέιτ, παρατήρησαν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «έβγαινε» πιο... κοντός από τον αισθητά πιο βραχύσωμο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνοθετικό πλάνο ήταν λάθος και αυτό διορθώθηκε από το πρώτο λεπτό
Το δεύτερο παράπονο ήρθε και από τα δύο επιτελεία, γιατί ήταν... όρθιοι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. «Μα το είχαν κανονίσει μόνοι τους» απάντησαν αρμοδίως από την διεύθυνση της ΕΡΤ.
Το τρίτο παράπονο – ανησυχία από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ήταν μάλλον αυτοκριτικού χαρακτήρα. Και τούτο διότι οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αντελήφθησαν ότι όταν κάνει χρήση «κόκκινης κάρτας» ο Α. Τσίπρας, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στο πρώτο σκέλος του ντιμπέιτ, αμφότεροι «έκαψαν» τις κόκκινες κάρτες τους πολύ νωρίς. Ετσι, μετά το απαραίτητο διαφημιστικό διάλειμμα, μετά και τις σχετικές οδηγίες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ πιο φειδωλός στη χρήση του δικαιώματος να κάνει τον αντίλογο στον πρόεδρο της ΝΔ.

Η «φαρμακερή» ατάκα Μεϊμαράκη στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ: Ψήλωσες απότομα τον Τσίπρα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρκετές φορές απόψε έριξε... φαρμακερές ατάκες, ενώ αίσθηση δημιούργησε όταν με έμμεση αιχμή προς την σκηνοθετική κάλυψη από την ΕΡΤ σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πιο ψηλός στα πλάνα που φαίνονται και οι δύο τους.

Μάλιστα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «Θα παρακαλούσα τον σκηνοθέτη, επειδή βλέπω πιο ψηλό τον κ.Τσίπρα. Ψήλωσε πολύ ε; Ειπαμε εντάξει, να μας έχει ισοϋψείς. Ξέρετε πόση ώρα το παρακολουθώ ε; Δεν ήθελα να το πω».

Ο κ.Τσίπρας χαμογέλασε απαντώντας «Δεν έχει σημασία αυτό».

Πράγματι, για πολλή ώρα, το πλάνο της ΕΡΤ έδειχνε τον κ. Τσίπρα σε άλλο ύψος από τον κ. Μεϊμαράκη, στον οποίο είχε "κόψει" τουλάχιστον 10 πόντους!

Οπως αποκάλυψε το iefimerida.gr το θέμα του τηλεοπτικού πλάνου, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζονταν πιο κοντός από τον Αλέξη Τσίπρα, είχε απασχολήσει τους επιτελείς της ΝΔ. Το είχαν θέσει εξ αρχής στη διοίκηση της ΕΡΤ με το που ξεκίνησε το ντιμπέιτ και διορθώθηκε. Ωστόσο λίγο πριν το δεύτερο διάλειμμα, το πλάνο εμφανίστηκε εκ νέου, προκαλώντας την δημόσια αντίδραση του Ευ. Μεϊμαράκη.


Εκνευρισμός Μεϊμαράκη: Αν φερόταν σωστά η ΕΡΤ, θα είχαμε καλύτερο ντιμπέιτ

Αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο, έπειτα από την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη διοίκηση της ΕΡΤ.

«Οι πολίτες θα μας πουν», απάντησε αρχικά για το αν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που εξελίχθηκε η δεύτερη «τηλεμαχία». «Ηταν ένας καλός διάλογος, που θα μπορούσε να γίνει και αύριο και μεθαύριο κι αν είχαμε μία ακόμη εβδομάδα διαλόγου, ο κόσμος θα ενημερωνόταν καλύτερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια όμως ο κ. Μεϊμαράκης έριξε και το... καρφάκι του για τη δημόσια τηλεόραση. «Αν η διοίκηση της ΕΡΤ συμπεριφερόταν σωστά, θα είχαμε καλύτερο ντιμπέιτ», είπε με νόημα. Οταν ρωτήθηκε αν η παρατήρησή του αφορούσε το ζήτημα του ύψους- καθώς ο ίδιος επεσήμανε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ το σκηνοθετικό λάθος εξαιτίας του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν ψηλότερος- ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «Οχι μόνο. Νομίζω έχετε καταλάβει όλοι τι έγινε από το πρωί και πώς συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ και τώρα. Αλλά ό,τι και να κάνει η ΝΔ θα πάει μπροστά».

Ο εκνευρισμός είχε προκληθεί στο «γαλάζιο στρατόπεδο» λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ντιμπέιτ. Αφορμή, ένα δημοσίευμα το οποίο αφορούσε τον κ. Μεϊμαράκη, που συζητήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη όταν έφτασαν στο Ραδιομέγαρο πριν από το ντιμπέιτ μίλησαν με την ηγεσία της ΕΡΤ για το θέμα και μετέφεραν την έντονη ενόχληση για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.