04 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Ο κακόφημος Βαρδάρης… «κέρδισε» τον Λεβέντη!

Συνήθως οι τοπικές ενώσεις των κομμάτων διαλέγουν «καλές» τοποθεσίες για να στεγάσουν τα γραφεία τους. Όμως, δεν φαίνεται αυτό τον κανόνα να ακολουθεί το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη « Ένωση Κεντρώων», του οποίου τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται στην όχι και τόσο… καλόφημη περιοχή του Βαρδάρη.

Πρόκειται για μια γειτονιά της συμπρωτεύουσας με ένδοξο παρελθόν και κακό παρόν. Στην οδό Λαγκαδά 10, όπου βρίσκεται το επιτελείο του κόμματος, σε μικρή απόσταση συνυπάρχουν μαγαζιά sex shop, καφετέριες, ενώ δεν είναι λίγοι οι τοξικομανείς που σε κοινή θέα παίρνουν τη δόση τους… Όσο για το διαμέρισμα της πολυκατοικίας που βρίσκονται τα γραφεία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τριάρι, όπως τα περισσότερα της γειτονιάς.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί το κόμμα του Λεβέντη έπλεξε αυτή τη περιοχή για να στεγάσει το στρατηγείο της. Οι εικασίες πολλές. Μπορεί το οικονομικό να δικαιολογεί τη επιλογή, καθώς στου Βαρδάρη τα ενοίκια είναι χαμηλά… Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να πρόκειται για έναν πολιτικό ελιγμό του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, με στόχο να καταδείξει στους ψηφοφόρους αλλά και στους αναποφάσιστους ό,τι ο ίδιος και το κόμμα του, παραμένουν κοντά στους φτωχούς, γενικά στα λαϊκά στρώματα, αλλά και σ” όλες τις κοινωνικές ομάδες, ακόμη και στις λεγόμενες κακόφημες.

Στην μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή, ο Βασίλης Λεβέντης επιλέγει να προτάσσει τα συμφέροντα των φτωχότερων στρωμάτων, πόσω μάλλον σ” αυτή την προεκλογική περίοδο, που το κόμμα του έχει σοβαρές πιθανότητες να μπει στη Βουλή.

Πάντως, πολλοί περίοικοι της περιοχής, δηλώνουν ότι δεν έχουν δει κανένα μέλος του κόμματος να έρχεται ούτε τον ίδιο τον Βασίλη Λεβέντη. Μάλιστα, λένε ότι τα φώτα των γραφείων -τουλάχιστον μέχρι και σήμερα- παραμένουν κλειστά!