26 Σεπτεμβρίου 2015

Λαϊκή Ενότητα: Σεξιστική επίθεση Στάθη κατά Ραχήλ - Τι απαντά η Μακρή

Επίθεση με έντονη σεξιστική χροιά επιφύλαξε ο σκιτσογράφος Στάθης - υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη - στην συνυποψήφιά του Ραχήλ Μακρή.


Στο χθεσινό του σχόλιο στην ιστοσελίδα enikos.gr γράφει: «Λάμπει, όσον οι ημέρες, κατάκορφα στο στερέωμα η κυρία Ραχήλ Μακρή. Χθες αποφάνθηκε ότι η Βουλή είναι «οίκος ανοχής», ρισκάροντας να της απαντήσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον χωρίς την παρουσία της ίδιας ή όποιου άλλου αμολάει φασίζοντα, αντικοινοβουλευτικά και σεξιστικά σχόλια».
Αν και την απάντηση δεν την δίνει ο ίδιος αλλά «κάποιος» το σχόλιο είναι σαφές. Και αναφέρεται σε συνέντευξη της Ραχήλ Μακρά στα parapolitika. Τι είπε όμως η Ραχήλ Μακρή και τι απαντά η ίδια στο Στάθη μέσω twitter;

Δημοσιογράφος (αναφερόμενος στη σύνθεση της Βουλής): Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την έννοια μπουρδέλο, κατάλαβες; Γιατί το μπουρδέλο είναι σοβαρότατος χώρος.

Ραχήλ Μακρή: Αυτό το είπες εσύ.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει πειθαρχία, υπάρχει συνέπεια, υπάρχει… θα σε βάλει μέσα, θα περιμένει.

Ραχήλ Μακρή: Και ξέρεις ποιο είναι το, στο μπουρδέλο αυτό που λες; Ότι εκεί μέσα, υπάρχουν γυναίκες που τις περισσότερες φορές εργάζονται στην ουσία από ανάγκη και για επιβίωση και έχουν πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια σε πληροφορώ, από το «μπουρδέλο της Βουλής», αφού το θες έτσι και αφού μπορώ πλέον να μιλώ ελεύθερα, για να μην παρακολουθούν την κάθε μου λέξη και την βλέπω να ανεβαίνει στα δελτία ειδήσεων από τους υποκριτές και φαρισαίους, οι οποίοι αν ψάξεις την ζωή τους και αναζητήσεις θα βρεις πολλά πράγματα και όμως το παίζουν ηθικοί και στοχοποιούν όλους τους υπόλοιπους επειδή τολμούν να ακούν μια μουσική λαϊκή, ή επειδή φορούν μπλουζάκια που δεν τους αρέσουν.


00:00
00:00
Είτε επειδή έχουν φρασεολόγιο ας πούμε που δεν τους αρέσει, γιατί είναι λαϊκό, εννοώ μιας κοπέλας που είναι από εργατική οικογένεια, επομένως νομίζω ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και σεβασμό αυτές οι γυναίκες που στην ουσία τις περισσότερες φορές έφτασαν σε αυτό το σημείο, οι περισσότερες να φτάνουν για να επιβιώσουν όπως σου είπα, να μεγαλώσουν ίσως και τα παιδιά τους και θυμάσαι καλά, ότι όταν ο κύριος Λοβέρδος έβγαλε κατάπτυστα τα ονόματα ιερόδουλων, υπήρξε ιερόδουλη η οποία αυτοκτόνησε και αυτοκτόνησε από ντροπή γιατί δεν ήθελε να μάθουν στο χωριό της και η οικογένεια της ότι αναγκάστηκε να κάνει αυτή την δουλειά για να επιβιώσει και να μεγαλώσει το παιδί της. Άρα σεβασμός.
Η απάντηση της Ραχήλ Μακρή
Η Ραχήλ Μακρή μέσω των social media απαντά στο σχόλιο του Στάθη ως εξής:


Η Ραχήλ Μακρή δέχτηκε έντονη κριτική για τη συνέντευξη αυτή καθώς θεωρήθηκε πως παρομοιάζει την παρούσα Βουλή με οίκο ανοχής. Η ίδια είπε μέσω Twitter: