29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βορίδης εξηγεί: Για ποιους λόγους δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ

Για να αποφευχθεί η διαίρεση του κόμματος και να διαφυλαχθεί η ενότητα της ΝΔ αποφάσισε ο Μάκης Βορίδης να μην διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, όπως εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει.

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε ότι μία υποψηφιότητά του θα έστρεφε τη συζήτηση για την κούρσα της διαδοχής της ΝΔ στην πολιτική του διαδρομή- «για να το πω κυνικά», όπως σημείωσε μιλώντας στο Mega. Συζήτηση που θα όξυνε την πολιτική αντιπαράθεση και θα είχε πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, συμπλήρωσε.

«Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Το έχω αντιμετωπίσει, το έχω περάσει, το έχω αντέξει. Ομως, θα ήταν διαίρεση. Θα χάναμε τη συζήτηση για τη στρατηγική του κόμματος και θα γυρνούσαμε σε αυτό», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση για το αν περίμενε τέτοιες επιθέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ, απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι οι άλλοι υποψήφιοι δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείω ότι θα έμπαινε στην αντιπαράθεση, κάποιος υποψήφιος θα ήταν περισσότερο και άλλος λιγότερο ευγενής. Ομως αυτή η διαίρεση θα κατέβαινε στη βάση της ΝΔ και για εμένα προτεραιότητα είναι η ενότητα».

Ο κ. Βορίδης απάντησε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει, ενώ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Αδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία ήταν προσωπική του. «Ο Αδωνις είναι φίλος, πολύ συχνά μας συνδέουν. Ομως αυτή είναι μία δική του απόφαση και δεν έχω καμία σχέση με αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για το αν θα υπέγραφε για κάποια υποψηφιότητα απάντησε «Δεν μου έχει ζητηθεί και είναι ένα θέμα το αν οι βουλευτές πρέπει ή δεν πρέπει να υπογράφουν υποψηφιότητες».