08 Σεπτεμβρίου 2015

«Μαϊμού» ανάπηρη… πρωταθλήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων!

Εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, για την Αγγλία.
Η 23χρονη πρωταθλήτρια Charlotte Wilkinson Burnett, αγωνίζεται στο άθλημα του κανό αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σκοπεύει να το αλλάξει αυτό. Μετά από τους πιο πρόσφατους ελέγχους για την περίπτωση της 23χρονης, φαίνεται η παράλυση της είναι «μαϊμού» αφού δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου σοβαρής σωματικής ασθένειας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς η Charlotte Wilkinson Burnett δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ανάπηρη αφού η αδυναμία της να περπατήσει είναι εξαιτίας ψυχολογικών παραγόντων.

Η χρυσή πρωταθλήτρια είχε πέσει στο μπάνιο της πριν τέσσερα χρόνια, και σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών είχε σπάσει έναν σπόνδυλο, που της είχε δημιουργήσει ολοκληρωτική παράλυση από τη μέση και κάτω. Όμως μια αναψηλάφηση της υπόθεσής της έδειξε ότι αυτό που της συμβαίνει έχει να κάνει με ψυχολογικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία γνωστή στην ιατρική κοινότητα διαταραχή, στην οποία ισχυροί ψυχολογικοί παράγοντες είναι σε θέση να πείσουν το θύμα ότι πάσχει από παράλυση, και τώρα κινδυνεύει να χάσει το χρυσό της μετάλλιο.