23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! Η απάντηση του Κάμερον στο πολύκροτο σκάνδαλο με το γουρούνι

Με χιούμορ (να πείτε μας που πρέπει να γελάσουμε και θα γελάσουμε) επέλεξε να απαντήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός σε όσα του προσάπτει ο λόρδος Άσκροφτ στην βιογραφία του δηλ. στο ότι έβαλε τα γεννητικά του όργανα στο στόμα ενός νεκρού γουρουνιού

Επιστρατεύοντας το χιούμορ του, ο Βρετανός πρωθυπουργός σχολίασε τα όσα κακεντρεχή του προσάπτει ο λόρδος Άσκροφτ στην βιογραφία του με τίτλο: «Call me Dave» (Λέγε με Ντέιβ).

Μιλώντας σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Carlton Club, ο Ντέιβιντ Κάμερον εξήγησε ότι έπρεπε να πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός έντονου πόνου στην πλάτη. Κι εκεί ο γιατρός του είπε ότι θα του κάνει μία ένεση κι ότι «απλά θα νιώσει ένα μικρό τσίμπημα, μία μαχαιριά στην πλάτη» (τώρα πρέπει να γελάσουμε με το αγγλικό χιούμορ: ΧΑΧΑΧΙ)...

Με τον τρόπο αυτό ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας απαντά στον Λόρδο Ασκροφτ, ο οποίος στο βιβλίο του κάνει λόγο για έκλυτη ζωή του Κάμερον στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων με αναφορές σε ναρκωτικά και ένα παράξενο τελετουργικό σεξουαλικού περιεχομένου.

Ωστόσο, το σκάνδαλο «Piggate» δεν φαίνεται να συγκινεί τους Βρετανούς. Δημοσκόπηση δείχνει πως η κοινή γνώμη της Βρετανίας δεν δίνει δεκάρα για το σκάνδαλο.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «YouGov», μόλις το 25% των Βρετανών θεωρούν άκρως ενδιαφέρουσα την βιογραφία του λόρδου Άσκροφτ που «καίει» τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στρητ.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα πάνω από 2.600 ατόμων, ηλικίας 21 έως 22 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι το 62% των πολιτών «θεωρούν ότι οι ισχυρισμοί του λόρδου Ασκροφτ δεν έχουν καμία σημασία».

Ο Φρέντι Σέιερς , διευθυντής στην εταιρεία ερευνών ΥouGov επισημαίνει όι πολλοί Βρετανοί θα σπεύσουν να διαβάσουν την βιογραφία, οι περισσότεροι θα γελάσουν με το περιεχόμενό της, ορισμένοι θα πιστέψουν αυτά που γράφει αλλά λίγοι θα την λάβουν στα σοβαρά.

Eκτός από το τελετουργικό όπου ο Κάμερον φέρεται να τοποθέτησε το γεννητικό του όργανο στο στόμα ενός νεκρού χοίρου, ο λόρδος Ασκροφτ βγάζει στη φόρα και άλλα «άπλυτα» του Κάμερον, θέλοντας προφανώς να σπείρει τον διχασμό στο κόμμα των Συντηρητικών.

Η βιβλιογραφία γράφει ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν ήθελε με τίποτα για δήμαρχο του Λονδίνου τον Μπόρις Τζόνσον.  Το βιβλίο επικαλείται επίσης τον πρώην γραμματέα του κόμματος Μαικλ Ανκραμ, ο οποίος λέει ότι η Λιβύη είναι το «Ιράκ» του Κάμερον. Επίσης αποκαλύπτεται ότι, ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας,  στρατηγός Ρίτσαρντς είχε αισθανθεί υποχρεωμένος να επιπλήξει τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του αναφορικά με τη Λιβύη.

Του είπε ότι η συμμετοχή του σε μία οργάνωση νέων που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας ενώ ήταν μαθητής στο αριστοκρατικό «Εton College» δεν τον καθιστούσε ικανό να αποφασίζει την τακτική περίπλοκων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το βιβλίο, με τίτλο «Call me Dave» αποκαλύπτει επίσης ότι ο Κάμερον είχε απορρίψει σχέδιο του στρατηγού Ρίτσαρντς για τη δημιουργία ενός αντιπολιτευόμενου στρατού στη Συρία με τη συμμετοχή αντικαθεστωτικών δυνάμεων και ότι, στη συνέχεια, ο στρατηγός αποκλειόταν όλο και πιο συχνά από τις συζητήσεις για τη Συρία.

Τέλος, ο λόρδος Ασκροφτ μεταφέρει την απογοήτευση των ΗΠΑ με την αποτυχία του Ντέιβιντ Κάμερον να λάβει την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων για επιθέσεις στη Συρία αλλά και την έκπληξη Αμερικανών αξιωματούχων με προτάσεις του Βρετανού ηγέτη για παράτολμες επιχειρήσεις κατά του Άσαντ. «Πολλοί μέσα στην κυβέρνηση Ομπάμα το είδαν ως ανικανότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.