23 Σεπτεμβρίου 2015

Σαμαράς – Καραμανλής του ζήτησαν να μείνει, αλλά αυτός αποφάσισε να φύγει

Ο Bαγγέλης Μειμαράκης δέχτηκε ισχυρό “πρέσινγκ” από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Καραμανλή να παραμείνει στην θέση του και η εκλογή αρχηγού να πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, δηλαδή την Άνοιξη.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι θεωρεί απαραίτητη την παραμονή του στην ηγεσία, αφού τόσο η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης όσο και η εφαρμογή των προαπαιτούμενων της συμφωνίας απαιτούν την ισχυρή παρουσία της ΝΔ εντός και εκτός Βουλής.

Ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, έχει καταφέρει, στο σύντομο χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου, να εξασφαλίσει τη συσπείρωση της κομματικής βάσης και να επαναφέρει τη νηνεμία στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι αυτά τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου το κόμμα να ανταποκριθεί στις μάχες που έρχονται, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να δοθούν αφορμές για επιστροφή της ΝΔ στην εσωστρέφεια.

Παρόλα αυτά ο Μειμαράκης κήρυξε έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών.

Και μάλλον καλά έκανε αφού μέχρι την Άνοιξη η Νέα Δημοκρατία θα έμπαινε σε έναν τεράστιο κύκλο εσωστρέφειας που θα ευνοούσε πολιτικά μόνον έναν: Τον Τσίπρα.

Lykavitos.gr