08 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΔ: Πάλι ψέμματα ο Τσίπρας! Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο

Απαντώντας στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα περί αποτροπής πώλησης της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ από την παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ εξέδοσε σκληρή ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι:

«Η “παράδοση” της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται λέγοντας και πάλι τερατώδη ψέματα» επισημαίνεται δε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου.

«Όπως ρητά και ξεκάθαρα προβλέπεται και η παραχώρηση από τη ΔΕΗ του 50% της εμπορίας και παραγωγής ρεύματος», τονίζει η Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για “διάσωση” της ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη την Δευτέρα, δηλώνοντας:

«Είμαστε εμείς που καταφέραμε να κρατήσουμε τη ΔΕΗ ενιαία αποτρέποντας την πώληση της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Και αυτό τον αγώνα θα συνεχίζουμε να δίνουμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Για να μπορέσουμε να ανασυντάξουμε την επιχείρηση και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει στην νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, με διαφανή και χρηστή διοίκηση, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον».

Η ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Στην ανωτέρω ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε μόλις λίγη ώρα αργότερα ο Πάνος Σκουρλέτης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι στη ΝΔ δεν ξέρουν να διαβάζουν, καταλαβαίνουμε ότι το μόνο που τους έχει απομείνει είναι το ψέμμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διασφάλισε μετά από τη σκληρή διαπραγμάτευση τον δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας και σταμάτησε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Αυτά δηλαδή που σκόπευε να ξεπουλήσει η ΝΔ.»