22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ! Η πρόταση έκπληξη του Πάκη στον Τσίπρα - Όλο το παρασκήνιο

Η πιο δύσκολη κυοφορία που θα προκαλούσε και τις μεγαλύτερες καραμπόλες στη σύνθεση της νεας κυβέρνησης αφορούσε στη θέση του προέδρου της Βουλής.

Στα μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν τέσσερις μνηστήρες οι...
Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εκείνος που πραγματικά επιθυμούσε τη θέση ήταν ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος τελικά την καταλαμβάνει.

Ο Νίκος Βούτσης ήταν υποψήφιος για την Προεδρία της Βουλής και τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά τελικά τοποθετήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ξανακούστηκε το όνομά του όταν κυκλοφόρησαν τα σενάρια για αντικατάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τελικά η τρίτη ήταν και η ...τυχερή του.

Οσον αφορά στον Γιάννη Δραγασάκη οι φήμες δεν είχαν πραγματική βάση, παρότι ορισμένοι θα τον ήθελαν στην Προεδρία της Βουλής εν είδει πολιτικής αποστράτευσης. Ομως στην πραγματικότητα ούτε ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την επιθυμία να πάει στη Βουλή, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε τη θέση γνωρίζοντας την επιθυμία του να συντονίσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συνολικά, όπερ και εγένετο.

Το όνομα του Δημήτρη Βίτσα ακούστηκε ύστερα από ορισμένες καραμπόλες, αλλά για πολύ λίγο.

Τέλος, όποιος έχει απορία αν πραγματικά υπήρξε σκέψη να αναλάβει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, οι έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα επιχειρηματολογώντας ότι θα ήταν ένας πολύ καλός πρόεδρος της Βουλής στην προσπάθεια αναστήλωσης του κύρους του θεσμού ύστερα από την κακοποίηση που υπέστη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.