18 Σεπτεμβρίου 2015

Σκάνδαλο Φλαμπουράρη: Στη Φλώρινα ήταν ο αξιωματικός τη μέρα που «υπέγραψε» το συμφωνητικό... στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Νέα ερωτηματικά γεννά η αποκάλυψη που κάνει ο ΒΗΜΑτοδότης σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη. Πλήθος δημοσιευμάτων διαπιστώνουν πως οι εξηγήσεις του τέως υπουργού Επικρατείας «μπάζουν» από παντού ενώ υπάρχουν λογικά κενά και στα έγγραφα που παρουσίασε.

Η αποκάλυψη όμως του ΒΗΜΑτοδότη πάει πολύ μακριά την υπόθεση. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα θέτει ένα ερώτημα «Ποιος είναι ο αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος υπέγραψε μέσα στη ΓΑΔΑ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη;». Η απάντηση είναι απλή αφού το όνομα του είναι ορατό στο έγγραφο, αυτό που ανατρέπει τα δεδομένα είναι ωστόσο το γεγονός πως την ημέρα που φέρεται να υπέγραψε τα σχετικά χαρτιά, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛΑΣ ο αξιωματικός βρισκόταν στην Φλώρινα (σε διατεταγμένη υπηρεσία) και όχι στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ!

Δείτε αναλυτικά την αποκάλυψη του ΒΗΜΑτοδότη:

Σας έχω φρέσκα νέα για την υπόθεση Φλαμπουράρη. Ποιος είναι ο αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος υπέγραψε μέσα στη ΓΑΔΑ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη;

Η απάντηση είναι εύκολη, αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπογράφει με το όνομά του και με τον βαθμό του, πλην όμως υπάρχει μια μικρολεπτομέρεια. Ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη… Φλώρινα.

Συνεπώς, πώς εμφανίζεται να είναι στη ΓΑΔΑ και να υπογράφει τη στιγμή που το φύλλο πορείας του και η υπηρεσιακή του κατάσταση μαρτυρούν ότι βρισκόταν στην Φλώρινα; Αυτά και άλλα πιπεράτα αναφέρονται σε εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ έπειτα από έρευνα που έκαναν τα στελέχη της και θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η υπογραφή του εν λόγω αστυνομικού.

Άλλωστε για τη ΝΔ, μαθαίνω, η «υπόθεση Φλαμπουράρη» βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα αποδόμησης του ισχυρού πλεονεκτήματος που είχε ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Έχουμε στρέψει τα βέλη μας στον πιο στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Θα καταστρέψουμε οποιοδήποτε επιχείρημα είχε ως τώρα περί πάλης για τα συμφέροντα και τη διαφθορά» μου έλεγαν τα γαλάζια στελέχη.

Ανέφεραν ακόμη ότι από τη Δευτέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπαίνει στο στόχαστρο για υπόθεση φοροδιαφυγής. Και κάτι ακόμη: μαθαίνω ότι την Τετάρτη γαλάζιοι ορκωτοί λογιστές έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία της ICAP για να δουν πόσα ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας Φλαμπουράρη και πόσο τζίρο εμφάνισε.