18 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΔΙ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ: Ο Βαρουφάκης πήγε στο Eurogroup της Ρίγας χωρίς τον φάκελο της διαπραγμάτευσης! Τον έστειλαν μέσω… ΕΛΤΑ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης μετέβη στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας χωρίς το φάκελο της διαπραγμάτευσης με τις επίσημες ελληνικές θέσεις!
Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί για άλλη μια φορά ερωτηματικά για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προχωρά σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης μετέβη στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας χωρίς το φάκελο της διαπραγμάτευσης με τις επίσημες ελληνικές θέσεις!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναχώρησε από την Αθήνα για την πρωτεύουσα της Λετονίας χωρίς τα έγγραφα με τις επεξεργασμένες ελληνικές θέσεις που θα μετέφερε στους ομολόγους του στο Eurogroup.

Αφού ήχησε «κόκκινος» συναγερμός στην Αθήνα τελικά ο φάκελος με τις ελληνικές προτάσεις και θέσεις έφθασε αυθημερόν στη Ρίγα μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση το παρασκήνιο είναι έντονο, καθώς ο διεθνής τύπος είχε γράψει ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τους ομολόγους του, πληροφορίες τις οποίες ο ίδιος έχει διαψεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνο το Eurogroup, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είχε βρεθεί σε πολύ άβολη θέση, καθώς οι ομόλογοί του φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα κατά τη διάρκεια της 3ωρης και πλέον συνεδρίασης.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση (ξεκίνησε στις 9.00 και ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής) ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε «σφυροκόπημα» από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομιών, οι οποίοι του άσκησαν έντονη κριτική λόγω της άρνησής του να παρουσιάσει μέτρα για την βελτίωση της εικόνας της οικονομίας της Ελλάδας και την εκταμίευση βοήθειας.

Τότε οι υπουργοί της ευρωζώνης είχαν δηλώσει ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος», σύμφωνα με μία εκ των πηγών του Bloomberg.

Το βαρύ κλίμα στις συνομιλίες στη Ρίγα «επιβεβαίωσε» και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ο οποίος «τιτίβισε» ότι επικράτησαν ανησυχίες στο Eurogroup για την περιορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα και ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις.
www.bankingnews.gr