08 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΔΙΑ! Βουλιάζει η Μυτιλήνη: Φωτιές και μπλόκα από μετανάστες – Στα όρια τους οι νησιώτες

Συνεχίζονται οι εικόνες χάους στη Λέσβο, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό προσφύγων, με τις συνθήκες ζωής καθημερινά να χειροτερεύουν, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους κατοίκους που έχουν φτάσει στα όριά τους.

Οι εντάσεις και τα επεισόδια είναι καθημερινά, με τους πρόσφυγες να διαμαρτύρονται για τη μη καταγραφή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Εν τω μεταξύ, τα επεισόδια από μετανάστες που έχουν χάσει την υπομονή τους και έχουν γίνει πια καθημερινότητα στην Μυτιλήνη, αλλά και ο τρομακτικός αριθμός των 17.000 ανθρώπων που στοιβάζονται σε χώρους που απουσιάζουν έστω και οι βασικές υποδομές για να τους φιλοξενούν, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση στο νησί, που αρκεί μια σπίθα για να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο των αρχών και να προκαλέσει μια εξέγερση με άγνωστες συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κατοίκους.

Την Δευτέρα οι μετανάστες έβαλαν φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

Πάντως, ξεκίνησε να λειτουργεί από το βράδυ της Δευτέρας το νέο σημείο καταγραφής προσφύγων- μεταναστών  στον αθλητικό χώρο «Γεώργιος Σκούφος» πρώην προπονητικό κέντρο της Καλλονής στο ΕΠΑΛ της Καλλιθέας Μυτιλήνης.

Μέσα στις επόμενες τρεις μέρες θα γίνει η καταγραφή και θα αναχωρήσουν από την περιοχή πριν ανοίξουν τα σχολεία δεσμεύτηκαν οι αρχές, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στις περιοχής άφιξης Πέτρα και Κλειού, όπου θα επιχειρηθεί να γίνεται και η καταγραφή για να μη συνωστίζονται στην πόλη της Μυτιλήνης.

http://lykavitos.gr/archives/222119