11 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ! Τα «έσπασαν» για να κυβερνήσουν ξανά μαζί; – Άνοιγμα Βούτση σε Λαφαζάνη

Συμμάχους για τις μετεκλογικές συνεργασίες φαίνεται πως ψάχνει ο  ΣΥΡΙΖΑ πάση θυσία, καθώς το σενάριο της αυτοδυναμίας μοιάζει μακρινό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Βούτσης αυτό άφησε να εννοηθεί μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «μπορεί να υπάρξει μια προγραμματική σύγκληση με τη Λαϊκή Ενότητα καθώς ιδεολογικά βρίσκονται πάρα πολύ κοντά».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι μια αυτοδυναμία είναι εφικτή εάν υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολώνει το κλίμα και πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε περίπτωση ο κ. Καμμένος να δεχόταν εμάς ως υποβολείς».

Αναφορικά με το μνημόνιο ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων. Μπορεί κανείς να ασκήσει πολιτική μέσα στη συμφωνία».

«Το σύνολο του φορολογικού συστήματος πρέπει να μπει στο επίκεντρο της όποιας κυβερνητικής πολιτικής. Το κλειδί είναι η πολιτική διάθεση του κάθε κόμματος,  οι διαχωριστικές γραμμές δεξιά και αριστερά δεν πρέπει να καταργούνται στη δημοκρατία», επισήμανε όσον αφορά την φορολογία.