10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ! Ο Τσίπρας πάλι λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ που δεν πλήρωσε σαν «πράξη αντίστασης» επειδή τον έπαιρνε τότε

Μάλιστα! Χαρακτήρισε «πράξη αντίστασης», ότι δεν πλήρωσε ΕΝΦΙΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά για να καλύψει τον κ@λο του επειδή τώρα ζητάει να πληρώσουμε εμείς πρόσθεσε ότι τότε το έκανε επειδή υπήρχε περιθώριο... προφανώς εννοούσε ότι ο Σαμαράς την πήγαινε τη χώρα μια χαρά κι ο Αλέξης μπορούσε να κάνει τον επαναστάτη εκ του ασφαλούς, ενώ τώρα που τη διέλυσε δεν υπάρχει ανοχή για επαναστάτες και πρέπει να πληρώσουν όλοι....

Δεν απέφυγε τις αόριστες υποσχέσεις, για κάποτε στο μέλλον, ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί, όταν θα προχωρήσει μπροστά η οικονομία, αποφεύγοντας να πει οτιδηποτε άλλο συγκεκριμένο.

Πάντως, δικαιολόγησε την περίφημη προτροπή του να μην πληρώνουν οι πολίτες το χαράτσι, όπως είχε πει ότι θα κάνει ο ίδιος (του το θύμισε ο Αντώνης Σρόιτερ), λέγοντας ότι ήταν μια πράξη αντίστασης, όταν υπήρχε περιθώριο. Για να προσθέσει, χαμηλόφωνα: «Το ακίνητο δεν ήταν στην ιδιοκτησία μου».

«Ξέχασε», βέβαια, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, παρά τη δέσμευση που ο ίδιος είχε δώσει, πριν τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, ότι θα τον καταργήσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολογώντας τα σκληρά μετρα που προβλέπει το Μνημόνιο, είπε ότι πρόκειται για μια συμφωνία με αναγκαίους και επώδυνους συμβιβασμούς και αναρωτήθηκε με νόημα αν θα μπορούσε να έρθει καλύτερη συμφωνια με την τακτική της παράδοσης, που ειχε η κυβέρνηση Σαμαρά.