07 Σεπτεμβρίου 2015

Κράξιμο από κατοίκους Λέσβου κατά Μουζάλα -«Θα μας πεθάνετε!» [βίντεο]

Μια εκρηκτική εικόνα έδωσαν στον αρμόδιο υπουργό για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννη Μουζάλα, κάτοικοι της Λέσβου. Περιέγραψαν άγνωστα γεγονότα και ξέσπασαν οργισμένοι.

«Διώξτε τους, κύριε, τι τους κρατάτε εδώ;» φαίνεται να λέει στο παρακάτω βίντεο κάτοικος του νησιού.

Ο ίδιος αναφέρει στον αρμόδιο υπουργό ότι πολλοί από τους πρόσφυγες δεν κατάγονται από την Συρία, ότι υπάρχουν τζιχαντιστές και μέλη της Αλ Κάιντα ανάμεσά τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της πόλης του διατύπωσαν τα παράπονά τους, παρά το γεγονός ότι αυτός μόλις τώρα o υπηρεσιακός υπουργός ανέλαβε καθήκοντα και φυσικά δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, για την κατάσταση που έχει μέχρι τώρα διαμορφωθεί.

Δείτε τις απίστευτες σκηνές στη Λέσβο:


Μουζάλας: Η κατάσταση είναι λίγο πριν την έκρηξη

Την ελπίδα ότι μέσα στο επόμενο πενθήμερο η κατάσταση στη Λέσβο θα έχει βελτιωθεί εξέφρασε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 και αναγνώρισε ότι η κατάσταση σήμερα είναι «λίγο πριν την έκρηξη».

«Βγήκανε ήδη πολλά καράβια, στείλαμε προσωπικό και μηχανήματα για την ταυτοποίηση και την καταγραφή. Κατά πάσα πιθανότητα, άμεσα, δηλαδή τις επόμενες μέρες, θα λειτουργήσει δεύτερο λιμάνι, ώστε να μην κατεβαίνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, να πηγαίνουν και προς αλλού. Στο Σίγρι. Λειτουργούσε παλιά και ετοιμάζεται σε λίγες μέρες. Να μπορεί να δέσει καράβι και να πάρει πρόσφυγες. Δημιουργούνται χώροι πρώτης φιλοξενίας, στοιχειώδη πράγματα, ώστε οι καταγραφές να γίνονται πιο γρήγορα και να φεύγουν. Η Μυτιλήνη έχει τώρα 15.000 με 17.000 πρόσφυγες και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες, γνωστές και μη γνωστές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση, όπου οτιδήποτε προστίθεται, να είμαστε σε θέση πια, ήρεμα, να το διώξουμε από το νησί και να είναι και οι κάτοικοι ήρεμοι και σίγουροι ότι δεν θα ξαναδημιουργηθεί αυτή η κατάσταση στο νησί.

Ελπίζουμε ότι μέσα στο ερχόμενο πενθήμερο οι Μυτιληνιοί, αλλά και οι πρόσφυγες, θα έχουν σαφή σημάδια ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Αυτή τη στιγμή, δίνουμε το βάρος στη Μυτιλήνη, γιατί πραγματικά εκεί πέρα, είναι λίγο πριν την έκρηξη.»