10 Σεπτεμβρίου 2015

Suddeutsche Zeitung: Ο «αντί-Τσίπρας» Μεϊμαράκης

Με κολακευτικά σχόλια αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος στον “Αντι- Τσίπρα”, όπως χαρακτηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας τα επικοινωνιακά του χαρίσματα: ένας άνθρωπος συναινετικός, που χρησιμοποιεί άμεση και απλή γλώσσα, ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης.
“Με τον Μεϊμαράκη οι Έλληνες ξέρουν πού βρίσκονται, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”.

Η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» επικεντρώνεται στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σκιαγραφώντας το πορτρέτο του “Αντί-Τσίπρα”.

Οι Έλληνες, σημειώνει η εφημερίδα, “κουράστηκαν από τους ελιγμούς και το χάος των προηγούμενων μηνών. Πλέον δεν επιθυμούν λαμπερές φιγούρες στα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά αξιοπιστία.

Από αυτό επωφελείται ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξάλλου ο Μεϊμαράκης, υποστηρίζει η εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, έχει φροντίσει να αφήσει όλες τις πόρτες ανοικτές σε συνεργασίες. Έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει υπογραμμίσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το θέμα της πρωθυπουργίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να απαρνηθεί το αξίωμα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία.

Για την γερμανική εφημερίδα, οι Έλληνες έχουν βαρεθεί την “τεθλασμένηO” πολιτική γραμμή”…, οι Έλληνες θέλουν κάποιον που να αντανακλά εμπιστοσύνη. Και από αυτό επωφελείται ο πρόεδρος της συντηρητικής παράταξης.

“Εάν κάτι είναι βέβαιο στην ελληνική πολιτική, τότε αυτό είναι ότι τα πάντα είναι ρευστά. Αυτός που χθες ήταν μπροστά, σήμερα μπορεί να βρίσκεται πίσω, κι αυτό βιώνει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας”, επισημαίνει η Λουίζα Ζέλινγκ, σχολιάστρια της εφημερίδας, αναφερόμενη στην δημοσκοπική ανατροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Περισσότερα από 40 χρόνια μέλος στη ΝΔ, ένα τέταρτο του αιώνα βουλευτής, επρόκειτο για μεταβατική λύση στην προεδρία του κόμματος. Αλλά ξαφνικά προκηρύσσονται εκλογές και σε ορισμένες δημοσκοπήσες καταφέρνει να πάρει οριακά το προβάδισμα”.

Η εφημερίδα βρίσκει την απάντηση σε αυτήν την ξαφνική ανατροπή “στη συναινετικότητά του, στην απλή, άμεση γλώσσα, που φαίνεται ότι έχει πέραση στους ψηφοφόρους κυρίως στις αγροτικές περιοχές”.

Από τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση, η γερμανική εφημερίδα αναδεικνύει τη στρατηγική του Μεϊμαράκη να αφήνει όλες τις πόρτες συνεργασίας ανοιχτές με το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να θέλει οπωσδήποτε τον πρωθυπουργικό θώκο και με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για την ενίσχυση της οικονομίας και την σταθεροποίηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. “Με τον Μεϊμαράκη, οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται” επισημαίνει η Γερμανίδα δημοσιογράφος.